Search

Засідання педагогічної ради коледжу

ЗАСІДАННЯ ПЕДАГОГІЧНОЇ РАДИ КОЛЕДЖУ

    17 січня 2019 року відбулося чергове засідання педагогічної ради коледжу. На порядок денний виносилось два основні питання:

    1. Про результати моніторингу якості навчання студентів коледжу за підсумками І семестру 2018-2019 н.р.

    2. Науково-навчальне повідомлення: «Пестициди і продукти харчування».

   Завідувач технологічним відділенням Андрусик Р.В. представив результати моніторингу якості навчання студентів технологічного відділення. Л.В.Стрільчук завідувач економічним відділенням висвітлила результати моніторингу якості навчання студентів економічного відділення.

    Заступник директора з навчальної роботи Сопилюк М.В. підвів підсумки результатів моніторингу якості навчання студентів за підсумками І семестру 2018-2019 н.р. та звернув увагу на відвідування навчальних занять студентами коледжу. Він наголосив, на те, що кожний куратор спільно з навчальною частиною та викладачами повинен удосконалити організаційно-виховну роботу із студентами з метою покращення їх навчальної дисципліни.

    Доповідач відзначив, що 2019 – це останній рік набору на ОКР «Молодший спеціаліст», тому якість навчання та профорієнтаційна робота має бути на першому місці. Михайло Васильович також звернув увагу на важливість та пріоритетність підготовки студентів до ЗНО та представив результати реєстрації студентів на пробне ЗНО-2019.

    Сопилюк М.В. зазначив, що 14 січня в НУБіП України в рамках циклу семінарів з обміну досвідом та відкриття підвищення кваліфікації науково педагогічних працівників відбувся семінар за участю Міністра освіти і науки України Л.Гриневич, заступника міністра освіти і науки України Ю.Рашкевича, ректора НУБіП України С.Ніколаєнка та науково педагогічних працівників університету. Під час семінару Міністр акцентувала увагу на основний світоглядний документ - Паризькому комюніке, який визначає напрямок розвитку простору європейської вищої освіти на найближчі два роки. У виступі Міністра було звернуло увагу на якість вищої освіти та шляхи її підвищення: якісне формування контингенту, забезпечення сучасного змісту освіти, функціонування зовнішньої і внутрішньої системи забезпечення якості освіти, нові моделі підготовки фахівців, академічну доброчесність, широкомасштабну студентську мобільність.   Тож особлива увага – на запровадження нових інновацій підходів у навчанні та викладанні (технології відкритого навчання, міждисциплінарні освітні програми, синергію між освітою, наукою та інноваціями, розвиток навиків роботи в цифровому світі, дистанційне та змішане навчання, підтримка інституційних, національних та загальноєвропейських ініціатив щодо педагогічної освіти та неперервного професійного розвитку викладачів).

     Доповідач наголосив, що в ході зустрічі резюмуючи сказане, Станіслав Ніколаєнко відмітив: що перспективи розвитку і удосконалення якості підготовки фахівців в значній мірі залежить від пошуку абітурієнта.

   З більш детальною інформацією про зустріч з Міністром освіти і науки України можна ознайомитись на офіційному сайті НУБіП України.

    З науково-навчальним повідомленням про пестициди і продукти харчування виступив викладач агрономічних дисциплін Коропецький П.М.

        З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Деркач Н.Я., Левицька І.В.

: