Search

Бібліотека інформує

Бібліотека    інформує:

Ні для кого не буде секретом, що для того, щоб завжди залишатись цікавою людиною та розумним співрозмовником для всіх, треба читати, читати і ще раз читати. При чому читати вдумливо та регулярно!

Якщо вам хочеться завжди почуватись добре, підвищити рівень інтелекту, покращити пам'ять та розвинути гнучкість мислення, знайдіть час для читання — саме воно сприяє цьому.

На жаль, сьогодення в нас таке, що люди все рідше беруть в руки книгу, частіше замінюючи її Інтернетом. Технічний прогрес на лице, але забувати про справжні книжки все ж не варто. Психологами давно доведено, що люди, які багато читають - здоровіші, успішніші та впевненіші в собі.

Завдання бібліотеки на сьогодні переконати відвідувачів взяти книгу і прочитати її. Хоча б одну, - це для початку. Ми склали цікаві факти про користь читання художньої літератури.

1. Читання допомагає боротись із упередженнями. Вивчаючи світ інших людей, ми здатні позбутись деяких упереджень.

2. Читання художньої літератури різної направленості, різних жанрів, різних авторів передбачає освоєння вами нової термінології, слів, притаманних тому чи іншому жанру, автору тощо.

3. За рахунок читання покращуються ваші розмовні навички. Ви вчитесь думати і формулювати своє висловлювання чітко, зрозуміло і красиво. Крім того, книжки розбудять у вас талант оповідача.

4. Читання книг продовжує життя. Згідно з останніми дослідженнями, тривалість життя людей, які захоплюються читанням, в середньому на два-три роки більша, ніж у тих, хто нічого не читає. Тому, щоб прожити довше, потрібно виділяти на читання приблизно 30 хв в день.

5. Психологи стверджують, що читання допомагає знизити вірогідність стресів. Час від часу навіть найвитриваліші люди страждають від стресів. У такий період життя треба лікуватись за допомогою хорошої книжки.

6. Ви навчитеся концентруватись. Коли ви читаєте, книга вимагає повної віддачі, тому обов"язковою умовою ретельного читання є концентрація лише на тому, що ви читаєте.

7. Читання подовжує молодість. Давно всім відомо, що ми старіємо тоді, коли старіє наш мозок. Читання тримає нашу голову в постійному тонусі, змушує її працювати і таким чином, не дає старіти.

8. Читання робить вас більш творчими та креативними. Працюючий мозок генерує велику кількість ідей, які можна використати з книжок і втілити в життя.

9. Читання допомагає приємно і з користю проводити вільний час. Вам ніколи не набридне читати книги, бо їх настільки велика кількість, що вам не вистачить і всього життя, щоб всі їх перечитати. Можна читати різні жанри та різних авторів, поки ви знайдете саме свою книгу. Але коли це станеться, ви почуватиметесь найщасливішою людиною на планеті.

10. Читання робить ваш погляд аналітичним. Через призму книжок ви буде краще розуміти оточуючий світ, людей, що поряд, навіть самого себе. Література багата на безмежну кількість різнопланових образів, серед яких обов"язково відшукається хтось схожий на вас.

11. Ви звикнете безпосередньо переймати досвід. Жага до мудрості — єдине бажання, яке можна легко задовільнити без ризику надто захопитися. Прочитавши достатньо, ми заряджаємося хорошими ідеями і хоробрістю, тому стаємо готові досліджувати світ.

Тож чекаємо вас шановні викладачі, студенти в читальній залі коледжу, щоб поринути в цікавий світ КНИГИ.

: