Search

День безпечного Інтернету 2019

День безпечного Інтернету 2019

5 лютого 2019 року Програма Мережних академій Cisco, Кіберполіція України та компанія ERC запросили студентів коледжів, школярів 8-11 класів та учнів професійно-технічних ліцеїв відзначити цей день разом з усім світом.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Відзначають цей день щороку в другий день другого тижня другого місяця. Мільйони людей об'єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі.

Цьогоріч День безпечного Інтернету відзначався під гаслом «Разом для найкращого Інтернету!».

Студенти 11, 21, 31-К, 41-К груп і викладачі ВП НУБіП України "Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого" (Глова Г. Р., Червоняк А.М., Міщук Т.В., Руснак С.Г. та Сидорчук Н.Я.) долучилися до спільного проведення цього дня, приєднавшись до онлайн-уроку на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні. Кожен учасник вебінару отримав доступ до курсу Мережної академії Cisco "Вступ до кібербезпеки" та мав можливість поставити запитання експертам.

Під час вебінару студенти прослухали цікаві і повчальні лекції на теми:

  • «Кібератаки та інтернет-шахрайство»;
  • «Соціальна інженерія: як хакери використовують вразливості людей».

Після цього учасники заповнювали Анкети зворотнього зв'язку, проходили онлайн-тестування та отримали відповідні сертифікати. Розсилка сертифікатів відбувалась до 7 березня 2019 року.

Загалом в заході взяли участь 35 наших представників, за що навчальний заклад отримав сертифікат учасника та запрошення на навчання в інструкторському класі з курсу "Вступ до Кібербезпеки" за грантом Фонду Спільноти Силіконової долини для подальшої апробації цього курсу з студентами. Етапи навчання та апробації забезпечуються окремими сертифікатами із зазначенням кількості годин. Навчання інструкторів з курсу "Вступ до кібербезпеки" розпочинається з 12 березня 2019 року.

 

День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету, це унікальна можливість для кращого розуміння проблем та можливостей в онлайновому світі, це час поділитися важливою інформацією, щоб діти і молоді люди могли досліджувати Інтернет безпечно і скористалися позитивним досвідом експертів.


 Червоняк А. М., викладач комп'ютерних дисциплін

: