Search

Сіяти квіти – значить сіяти радість…

Сіяти квіти – значить сіяти радість…

      Квіти в нашому житті - це частинка природи навколишнього світу, радість, привід посміхнутися і звичайно задуматися про прекрасне.

    Навчаючись на спеціальності «Агрономія», студенти 32 групи опановують романтичну і водночас популярну на сьогоднішній день робітничу професію «Квітникар».

      В процесі навчання студенти отримують знання і практичні навички з вирощування квітково-декоративних і кімнатних квітів, проведенні фітодизайну у приміщеннях та компонуванні зрізаних квітів, створенні красивого інтер`єру присадибної території.

    Для створення цієї краси студенти отримують знання про рослини, їх біологічні особливості, умови вирощування, особливості догляду та розмноження.

    Щороку з приходом тепла майбутні квітникарі розпочинають весняні роботи по вирощуванню квіткових рослин.

    На першому етапі виконання практичних робіт з робітничої професії «Квітникар» студенти висівають у парники загальні улюбленці – довгоквітучі літники: жоржини, чорнобривці, цинії, айстри, агератум, геліхризум, кермек та ін.

    Також в цей час проводиться пікірування висіяних у лютому квіткових культур: сальвії, бегонії, колеуса, цинерарії, левиний зіву, целозії та лобелії. Через тиждень після пересадки студенти проведуть підгодівлю і прищипування розсади для кращого їх загущення.

    З часом ці квіти стануть окрасою території нашого коледжу.

    Крім цього, студенти старанно виконували роботи по очищенню та прорихленню ґрунту на колекційній ділянці з багаторічних квіткових рослин.

Слободян О.П., Радик А.В.

: