Search

Акцент на майбутнє

Акцент на майбутнє

    Саме так можна визначити лейтмотив Дня Поля, проведеного компанією «Агросем» на полях ПП НВАП «Ель Гаучо» поблизу с.Дзвиняч Заліщицького району. З цим господарством компанія активно співпрацює з 2007 року.

    «Агросем» є одним із провідних дистриб'юторів на аграрному ринку України та завдяки своїй діяльності впроваджує передовий світовий досвід в галузі аграрних технологій, насіння сільськогосподарських культур, мінеральних добрив, техніки, засобів захисту рослин. «Агросем» представлена практично у всіх регіонах України, розвиває та поглиблює якість підтримки сільгоспвиробників, надає професійний агрономічний супровід.

    Проведення Днів Поля стало традицією в компанії «Агросем». Мета їх – презентувати досягнення за рік та плани на майбутнє. Цьогоріч такі заходи відбуваються в Тернопільській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях. Та наймасштабніше така презентація пройшла саме на полях «Ель Гаучо». Серед запрошених – близько 200 ключових клієнтів, які працюють або активно почали працювати з компанією. На Дні Поля були представлені генеральні партнери «Агросем», такі як John Deere, Väderstad та Manitou, KWS, MAS Seeds, Brevant та ін. Та особливістю «Агросем» є те, що компанія продає на просто техніку, насіння чи добрива, а й інноваційні рішення, як саме досягти високих результатів, бути ефективними і корисними для клієнтів. Сьогодні «Агросем» - це команда однодумців, яка робить все, щоб процвітали господарства. Новинкою в діяльності компанії стала співпраця з Dron.UA, в результаті якої в оснащенні «Агросем» з'явився надсучасний дрон. З його допомогою проводиться картографія полів з визначенням стану біологічної маси, результатів дії гербіцидів та добрив із метою розробки наступних рекомендацій.

    Вибір господарства «Ель Гаучо» для проведення Дня Поля – не випадковий. Вже 12 років, практично з початку діяльності «Агросем» почалася тісна співпраця. Компанія не тільки надає насіннєвий матеріал, але й завдяки агрономічній службі підтримує весь цикл вирощування соняшнику, кукурудзи, сої тощо. Саме ділянки цих культур були представлені учасникам Дня Поля. Презентацію гібридів провели регіональні представники компаній-партнерів «Агросем» по Західному регіону. Серед цих представників є і випускники нашого коледжу. Так огляд ділянок сої провів кандидат наук Іван Сеник, який є і викладачем нашого коледжу. Працює в компанії випускниця коледжу Ольга Гатало (Маркушевська). У компаніях-партнерах працюють випускники: Юрій Кріль, Андрій Шкільнюк та Іван Гнатишин. Цінним був не тільки огляд поля, але й жваве спілкування керівників господарств, агрономів та фермерів.

    Заступник директора «Агросем» з маркетингу та комерційних питань Хавьєр Понянте відзначає, що метою нинішнього заходу є акцент на майбутнє. Адже аграрний сектор України розвивається, йде вперед, і виробники повинні бути готові до цих змін. Тому компанія виступає не просто дистриб'ютором, а й пропонує комплексні інноваційні рішення, щоб отримувати реальні результати на полях. Про можливості та переваги точного землеробства в процесі вирощування культур проінформував керівник відділу з розвитку продуктів та агрономічної підтримки компанії «Агросем» Богдан Горбунов. Світовий продовольчий ринок інтенсивно рухається вперед, особливо в цифрових технологіях. Велінням часу стала сертифікація сільського господарства. Мета «Агросем» – допомогти клієнтам у вирішенні цих завдань. Актуальною проблемою стає реалізація продукції, тому і це не залишається поза увагою компанії, яка допомагає виробникам знайти шлях до споживача.

    Підготовка та проведення Днів Поля за європейськими стандартами заслуговує найвищої оцінки. Хочеться, щоб і наш аграрний сектор пішов по європейському шляху розвитку. І компанія «Агросем» докладає вагомих зусиль, щоб це стало реальністю. Господарств, які працюють за сучасними передовими технологіями стає все більше, тому український аграрний ринок має великий потенціал на майбутнє.

Війтик Ю.П., викладач коледжу

: