Search

"Василь Стус - журба і гордість України"

" Василь Стус - журба і гордість України"

    В ніч з 3 на 4 вересня 1985 року в карцері табору особливого режиму с. Кучино Пермської обл. пішов із життя поет і правозахисник Василь Стус... У 1985-му!!! Коли вже йшла так звана бутафорна "перестройка"... А світла людина, патріот України карався у карцері табору особливого режиму!

   Василя Стуса довго мордували по тюрмах і таборах. І закатували до смерті. За те, що дуже любив Україну. За те, що писав українською. За те, що розмовляв українською. Бо пишався, що він - УКРАЇНЕЦЬ! І він пішов в Небо Великим Українцем!!! Згадаймо справжнього українського поета-патріота, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка Василя Стуса....

   Васи́ль Семе́нович Стус (6 січня 1938, село Рахнівка, Гайсинський район Вінницька область — 4 вересня 1985, табір ВС-389/36-1 біля села Кучино, Пермський край, РРФСР) — український поет, перекладач, прозаїк, літературознавець, правозахисник, незламний лицар свободи і правди.. Один із найактивніших представників українського культурного руху шістдесятників. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1991), Герой України (2005, посмертно).

    Про життя і творчість Василя Стуса ви можете дізнатись із перегляду літератури в бібліотеці нашого коледжу.

Працівники бібліотеки коледжу 

: