Search

Всеукраїнський семінар бібліотекарів – день другий

Всеукраїнський семінар бібліотекарів – день другий

«Є один скарб найцінніший з усіх,

якого не забере вода, не спалить вогонь,

якого не знищать роки.

А скарбом цим є знання»

Євген Храпливий

    Другий день семінару директорів наукових бібліотек університетів та завідувачів бібліотек коледжів і технікумів «Просвітницька місія сучасної бібліотеки аграрного закладу вищої освіти» розпочався з ознайомлення з матеріально-технічною базою коледжу, яке провела викладач коледжу, кандидат педагогічних наук Петрів Г.В. Продовженням представлення коледжу стала екскурсія по його дендропарку проведена викладачем біологічних дисциплін Сопівник Л.Й.

    Цікаву наповнену історичними фактами екскурсію по м. Заліщики провів заступник директора з навчальної роботи, історик-краєзнавець Сопилюк М.В.

    Учасники семінару мали можливість ознайомитись з роботою районної бібліотеки, яку репрезентувала її директор, заслужений працівник культури України Тракало О.Й. Нею було представлено змістовну презентацію про багатогранну діяльність бібліотечної системи Заліщанщини, безцінний досвід різнопланової діяльності працівників бібліотек в сфері просвітництва серед населення, і особливо молоді. Великий інтерес учасників семінару викликали сучасні форми діяльності бібліотек Заліщицького району та досвід їх роботи.

    В ході зустрічі було проведено засідання Клубу молодого підприємця, який діє при бібліотеці. Модератором засідання виступив Децовський Й.Й. Долотко М.М. – керівник ПОП «Золота нива» наголосив на підтримці просвітницької місії бібліотек, розповів студентам коледжу, майбутнім фахівцям про сучасний стан аграрного виробництва, проблеми і перспективи діяльності малих аграрних підприємств, виклики, що виникають в умовах реформування економічних відносин. В дискусії взяли участь і студенти коледжу, які приймають участь в різних проектах, діти із сімей фермерів що готуються продовжити справу своїх батьків.

    Осінню мандрівку мальовничими куточками Наддністрянського краю з цікавими розповідями доповненими поетичним словом провів Сідоров А.І. начальник відділу екологічної освіти МПП «Дністровський каньйон».

    Гарним доповненням до програми семінару стали слова побажань та відзначення від представників дирекції коледжу, організаторів семінару та чудові музичні вітання з нагоди професійного свята Всеукраїнський день бібліотек, які підготували для учасників цього заходу студенти коледжу, учасники вокального ансамблю «Браво».

Працівники бібліотеки коледжу

: