Search

Кабінетом Міністрів України затверджено новий порядок підвищення кваліфікації освітян

Кабінетом Міністрів України затверджено новий порядок підвищення кваліфікації освітян

     Інформуємо педагогічних працівників коледжу, що Постановою Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 р. №800 затверджено «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», який набув чинності після його оприлюднення 24 вересня 2019 року.

     Документ визначає процедуру, види, форми, обсяг, періодичність та умови підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів освіти і установ усіх форм власності та сфер управління.

     Метою підвищення кваліфікації має стати професійний розвиток науково-педагогічних та педагогічних працівників відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти.

   Порядком передбачена  обов'язковість постійного підвищення своєї кваліфікації педагогічними і науково-педагогічними працівниками.

     Для забезпечення підвищення кваліфікації її учасникам необхідно буде виконати декілька форм завдань, зокрема, завдання з удосконалення раніше набутих та/або набуття нових компетентностей, завдання з набуття особою досвіду виконання додаткових завдань та обов'язків у межах професії або займаної посади, а також завдання з формування та розвитку цифрової, управлінської, комунікаційної, медійної, інклюзивної, мовленнєвої компетентностей тощо.

     Документом також передбачено, що педагогічні та науково-педагогічні працівники можуть підвищувати кваліфікацію як в Україні, так і за кордоном, за різними формами та видами.

   Ознайомитися з текстом документу «Порядок підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» можна за посиланням:

http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/65634/

Слободян О.П., методист коледжу

: