Search

Засідання Методичної ради коледжу

Засідання Методичної ради коледжу

Відбулось чергове засідання методичної ради коледжу.

На ньому були обговорені такі питання:

1.Аналіз стану якості матеріалів для чергової атестації педагогічних працівників.

2. Результати моніторингу щодо дотримання вимог ведення журналів навчальних занять.

3. Про проведення підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» у педагогічному семінарі «Сучасні педагогічні технології» ННІ неперервної освіти і туризму.

Слободян О.П., секретар атестаційної комісії, повідомила про те, що за період від 18.12.19 до 13.02.20 всі педагогічні працівники, які атестуються, виправили недоліки в оформленні папок з методичними матеріалами до атестації. Члени атестаційної комісії, закріплені за викладачами, які атестуватимуться у 2020 році, вивчили систему роботи, перевірили вміст папок та подали доопрацьовані характеристики якості виконання посадових обов'язків, результативності навчально-виховної роботи, оцінки професійної діяльності, загальної професійної культури педагогічних працівників.

Сопилюк М.В., заступник директора з навчальної роботи, проінформував про результати перевірки журналів навчальних занять, акцентував увагу голів циклових комісій на тому, щоб на засіданнях комісій проаналізували результати моніторингу ведення журналів навчальних занять щодо дотримання норм виставлення оцінок, обговорили шляхи вирішення проблеми накопичення оцінок та застосування викладачами сучасних інтерактивних технологій, які сприяють цьому. Також порекомендував членам методичної ради взяти собі за правило: нагадувати постійно викладачам про своєчасне та якісне заповнення журналів навчальних занять й здійснення контролю з даного питання.

Глова В.С., директор коледжу, запропонував завести чітке правило для кожного викладача: заповнити журнал в день проведення заняття, здати відомість в день проведення заліку чи іспиту, а адміністрації вести жорсткий контроль за виконанням цих вимог. Щодо накопичення оцінок радив використовувати діалогові форми та інноваційні методи роботи, ефективно та часто використовувати ІКТ, інтенсивніше вчити студентів говорити, враховуючи рівень контингенту коледжу. Членів адміністрації та голів циклових комісій зобов'язав нагадувати викладачам, що на занятті вони повинні виставити студентам не менше 7-8 оцінок.

Слободян О.П., методист коледжу доповіла про організацію семінару з підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжу в очному та режимі онлайн за тридцяти-годинною програмою на базі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрнийколедж ім. Є.Храпливого» спільно з ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України. Методист повідомила, що директор ННІ неперервної освіти і туризму Кулаєць М.М. спільно з дирекцією Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, НУБіП України розробили навчальну програму, тематику випускових робіт; погодили розклад і терміни (з 02.03. до 18.03.2020 р.) проведення занять у вільний від навчального процесу час, визначили список слухачів педагогічного семінару.

По обговорюваних питаннях були прийняті відповідні рішення.

Інформація надана О.П.Слободян, методистом коледжу

 

: