Search

Плекаймо рідне слово!

Плекаймо рідне слово!

21 лютого у всьому світі відзначають Міжнародний день рідної мови. Не виключенням є і Україна, адже цей день є святом і для представників 130 національностей, носіїв різних мов, які проживають на теренах нашої держави.

Мова – це історія народу, його світогляд, важливий елемент культурної свідомості. Тому напередодні Міжнародного дня рідної мови на базі Кременецького лісотехнічного коледжу відбувся ІІ етап Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста.

Конкурс зібрав кращих студентів з 19 коледжів області - шанувальників рідного слова.

Наш коледж представляла студентка 24 групи Перит Тетяна, переможець І етапу Х Всеукраїнської олімпіади з української мови. Інтелектуальна боротьба на мовознавчій ниві принесла нашій представниці ІІІ призове місце.

Щиро вітаємо Тетяну з успіхами в опануванні рідним словом і бажаємо надалі, «як парость виноградної лози, плекати мову».

У рамках відзначення Дня рідної мови у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» організовано виставки «Є мова – значить нація жива», перегляд відеопрезентацій про роль мови в успішному оволодінні фахом. Зацікавлення студентської молоді викликав флешмоб «Звучи рідна мово» та вікторина «Чи знаєш ти українську мову?».

 

Пам'ятаємо про рідне слово не тільки в цей день, а плекаймо його постійно, бо мова – наш друг і порадник, наша гордість і багатство.

В.І Гойман,викладач

: