Search

Двері коледжу відкриті для абітурієнтів

Двері коледжу відкриті для абітурієнтів

Ознайомлення з навчальними закладами, спеціальностями, по яких ведеться в них підготовка, має неабияке значення для правильного вибору майбутньої професії випускниками загальноосвітніх шкіл.

Йдучи назустріч майбутнім абітурієнтам, колектив Заліщицького агроколеджу ім..Є.Храпливого традиційно організовує Дні відкритих дверей. Саме в такий день майбутні вступники мають можливість ознайомитись з навчальним закладом, його матеріально-технічною базою, почути розповіді про професії, які можна отримати в коледжі.

Минулої суботи було проведено такий День відкритих дверей. Проте цього разу у сценарій його проведення було внесено деякі інновації. Зі спеціальностями можна було ознайомитись в першу чергу в базових кабінетах, в яких заздалегідь розмістили виставки приладів, літератури, зразки вирощуваної продукції, були запропоновані мультимедійні презентації, підкріплені виступами викладачів і студентів коледжу.

Здобувати спеціальність «Комп'ютерна інженерія» пропонували викладачі Ю.Л.Гірчак, А.М.Червоняк, І.М.Зубик, А.Б.Тютюнник. Про майбутній свій фах розповів третьокурсник Ігор Ткач.

Зі спеціальністю «Облік та оподаткування» знайомили майбутніх абітурієнтів викладачі М.Д.Папушко та Н.В.Леоненко, а також другокурсниця Тетяна Перит.

Про спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» розповіла викладач М.Я.Марусик.

Багатогранно була представлена спеціальність «Агрономія» викладачами Л.Й.Сопівник, О.А.Червоногріцькою, С.Ф.Грицишин, І.С.Баштою, Г.Б.Фреяк, В.А.Коньком, І.М.Гульком,П.М.Коропецьким та студентом-четвертокурсником Назарієм Кравчуком. Відвідувачів цієї аудиторії пригостили вітамінними чаями.

Зі спеціальністю «Економіка» знайомили абітурієнтів О.Ю.Киверига та О.І.Холодило, а також студентки-третьокурсниці Тетяна Боцян та Ірина Бричка.

Про підприємництво, торгівлю та біржову діяльність розповіла майбутнім вступникам Г.М.Ситник.

А.В.Радик і Я.Ф.Симотюк звернули увагу абітурієнтів на важливість охорони навколишнього середовища та професію еколога, яку можна отримати в нашому коледжі.

Знайомству зі спеціальностями майбутнім вступникам сприяли В.С.Глова, М.В.Сопилюк, І.Я.Книш, О.П.Слободян і Л.В.Стрільчук, які провели поділених на підгрупи абітурієнтів по навчальних аудиторіях.

А вже згодом вступники та їх батьки зібралися в читальному залі, де їх привітав директор коледжу В.С.Глова. Заступник директора з навчальної роботи М.В.Сопилюк розповів про особливості вступної кампанії. Присутніх вітали учасники вокальних колективів. Учасникам Дня відкритих дверей були вручені «Сертифікати».

На знайомство з навчальним закладом прибули старшокласники загальноосвітніх шкіл не тільки Заліщицького, але й Чортківського, Борщівського, Гусятинського районів Тернопільщини,  Заставнівського та Кіцманського районів Буковини, Городенківського району Івано-Франківщини. Представницькою була група із Кіцманського району: шкіл с.Верхні Станівці (разом з директором І.М.Руснаком), с.Брусенки (з директором М.М.Собком).

Результатом зустрічі стане краще розуміння учнями тих спеціальностей, які можна отримати у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім..Є.Храпливого» та допоможе правильно обрати майбутній фах.

Юрій Війтик

: