Search

Фінансист – професія людей достатку

Фінансист – професія людей достатку

Курчак Христина,учениця 9 класу загальноосвітньої школи l-ll ст с. Буряківка

Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливо славиться своєю історією. Після закінчення школи я хочу вступати саме в цей навчальний заклад. опанувати професію "Фінанси, банківська справа та страхування",яку на даний момент вивчає моя старша сестра, яка навчається на 3 курсі. Це рішення я прийняла не тільки під впливом батьків та сестри. Після відвідання коледжу в День відкритих дверей в мене склалися світлі враження, адже там панує доброзичлива атмосфера, привітні викладачі та студенти, світлі просторі аудиторії.

Професія, яку я хочу обрати, особливо популярна в наші дні. Недаремно багато молодих людей прагнуть оволодіти економічними знаннями, бо в майбутньому фінансового працівника ніщо і ніхто не зможе замінити. Аналіз, прогноз, перспектива, розрахунок можливих ризиків необхідні кожному підприємству, кожній приватній фірмі і в цілому країні.

Чому я мрію стати фінансистом?

На це питання у мене є багато відповідей. По-перше, хочеться бути потрібною як для певного підприємства, так і для держави в цілому. Адже свої знання фінансисти можуть використовувати як в межах невеликого підприємства, організації, так і в масштабах країни – складання бюджету країни тощо. Планування, розподіл фінансів, формування капіталу і тому подібне – ось далеко не весь перелік того, що робить фінансист практично будь-якого рівня. Дана професія вимагає особливої відповідальності, дисципліни і організованості. Але і з цифрами можна працювати творчо. Навіть у тому, як їх оформити, як працювати зі спеціальними комп'ютерними програмами. Фінанси є життєво важливою системою в економіці та суспільстві в цілому. Налагоджені фінансові відносини виступають запорукою нормальної життєдіяльності. Фінанси відіграють важливу роль, тому що фінанси пронизують усе наше життя, з фінансовими категоріями ми зустрічаємось повсюди, адже до них належать податки, доходи, прибуток, бюджет, пенсії, дотації, штрафи, фінансові санкції. Тому мій вибір професії – це фінансист. На фоні фінансової безграмотності населення діяльність фахівців втрачає міцну опору, без якої дуже важко досягти належної організації у функціонуванні фінансів. Без достатньої ж кількості висококваліфікованих професіоналів неможливо забезпечити відповідну результативність фінансової діяльності, надійність і стабільність фінансової системи. Мені подобається думка про те, що я зможу навчитися розпоряджатися фінансами не тільки в межах конкретного підприємства чи фірми, але й зможу знати, що робити з власними фінансами, які сподіваюся заробляти, будучи на посаді фінансиста. Що я знаю про фінанси? Фінанси – економічний інструмент розподілу та перерозподілу валового внутрішнього продукту (ВВП) та національного доходу, засіб контролю за утворенням та використанням фондів грошових коштів. Головне призначення фінансів – через утворення грошових доходів та фондів забезпечити не лише потреби держави та підприємств в грошових коштах, але і контроль за використанням фінансових ресурсів.

Тому мій вибір професії – це фінансист. Основна якість, без якої фінансист ніколи не стане успішним – гострий аналітичний розум. Він допоможе приймати правильні рішення в екстремальних ситуаціях, коли потрібно зіставити минулий досвід з нинішнім станом речей. Спеціаліст з фінансів повинен вміти робити висновки з найменших змін, які відбуваються в світі економіки і політики. Фінансист повинен бути всебічно розвиненим і постійно «годувати» свій інтелект: цікавитися подіями в світі і аналізувати їх, розбиратися в політичних течіях і нюансах законодавства.

Вступивши до Заліщицького коледжу та отримавши професію, хотілося б стати фінансистом на певному підприємстві, краще – великому та успішному.

Інформація надана М.Я.Марусик, викладачем коледжу

: