Search

Вивчаємо іноземну: конкурси - для студентів, вебінари – для викладачів

Вивчаємо іноземну: конкурси - для студентів, вебінари – для викладачів

У грудні 2019 року стартував конкурс з англійської мови «Гринвіч». 36 студентів «Заліщицького аграрного коледжу ім. Є.Храпливого» першого та другого курсів випробували свої сили у ньому. Координатором заходу у коледжі була викладач англійської мови Лукавецька Л.М.

Щорічне проведення конкурсу привертає особливу увагу до вивчення іноземної мови, сприяє поширенню культурного та лінгвістичного різноманіття, спонукає до вивчення англійської мови, звичаїв та традицій англомовних країн.

Цього року конкурсу «Гринвіч» виповнюється 10 років! 10 років вражень, захоплюючих завдань, яскравих подарунків, приємного спілкування, подолання нових вершин.

За результатами, які нещодавно надійшли, чотирьох студентів нашого коледжу Короля Станіслава та Грицак Юліану- 1 курс та Перит Тетяну і Юровську Уляну – 2 курс, які посіли 2 місце нагороджено срібними сертифікатами, а також студентку 2 курсу Мельник Лілію, яка посіла 3 місце- бронзовим сертифікатом. До того ж призери конкурсу отримали чудові подарунки.

Радіємо цьогорічним результатам і бажаємо подальших успіхів у вивченні англійської мови.

Також в лютому студенти нашого коледжу взяли участь у Всеукраїнській грі з англійської мови «PUZZLE-2020», яку провела викладач іноземних мов Завінська О.М.. Гру розроблено для активного залучення студентської молоді до вивчення англійської мови, літератури, історії. Вона сприяє формуванню стійкої зацікавленості в студентів усією лінійкою англомовної тематики, підвищує інтерес до читання найкращих зразків англійської літератури в оригіналі. Продемонструвати свої знання англійської мови та культури вирішили 20 студентів 1 та 2 курсів. Наразі триває підбиття підсумків гри та підготовка сертифікатів про участь.

Тим часом, карантин продовжується і викладачі іноземної мови попри опрацювання навчального матеріалу зі студентами дистанційно за допомогою різноманітних онлайн-платформ та додатків (наприклад, Zoom, Quizlet, MyEnglishLab, Kahoot, "Lernabenteuer Deutsch – Ein rätselhafter Auftrag") та відео-уроків від EngVid, Papa Teach Me, Deutsche Welle, Deutschkurs/100 Lektionen не забувають і про самоосвіту та вдосконалення своїх професійних знань.

Допомагає їм у цьому прослуховування різноманітних вебінарів, від National Geographic Learning та тренінгового центру Лінгвіст, видавництва Cambridge University Press, Міжнародного освітньо-методичного центру «Dinternal Education», онлайн-спільноти edWeb, Goethe Institut в Україні з методики викладання, використання сучасних інтерактивних технологій на заняттях, переваги та ефективне використання автентичних ресурсів на заняттях з іноземної мови.

Приємним бонусом прослуховування одного з вебінарів від ТОВ «Дінтернал Ед'юкейшн» став подарунок у вигляді підручника з нового курсу з англійської мови High Note 2, який насичений сучасною, живою лексикою ХХІ століття, практичними порадами та стратегіями для розвитку навичок аудіювання, читання, говоріння та письма, захопливими автентичними текстами, що сприяють розвитку критичного мислення підлітків і який, неодмінно, стане цінним помічником у підготовці занять викладачами і для успішного опанування студентами певних тем.

Викладачі іноземних мов

Фото з архіву Юрія Війтика

: