Search

Перешкод для навчання немає – дистанційно знання здобуваєм

Перешкод для навчання немає – дистанційно знання здобуваєм

 

Навчальний рік триває, і в цей непростий час у викладачів та студентів немає можливості «взяти паузу». У коледжі в період запровадження карантину викладачі проводять заняття з елементами дистанційного навчання. А це означає перехід на новий формат роботи.

Для мене, як і для кожного викладача, час карантину – досить відповідальний. Адже це і нагода впорядкувати методичні матеріали, документацію та розробляти нові варіанти і способи вибудовування навчальної діяльності в дистанційній формі.

Основу освітнього процесу при дистанційному навчанні складає цілеспрямована і контрольована викладачем самостійна робота студента. Для організації дистанційного навчання з дисципліни «Землеробство з грунтознавством» зі студентами 21-А та 22 груп створені Viber – групи для роботи онлайн. Розміщені в мережі Інтернет навчальні матеріали, посилання на які подаються у Viber – групах, допомагають у вивченні зазначеної теми.

Організовано систематичне спілкування зі студентами відповідно до розкладу занять, а також проводиться контроль за виконанням завдань по теоретичному матеріалу і практичних роботах. Надається перелік Інтернет - джерел, які сприятимуть легшому та більш якісному засвоєнню програмного матеріалу.

Система дистанційного навчання - уже частина навчального процесу, набуття нового досвіду як викладачами, так і студентами. Вона є досить ефективною. Найголовніший її аргумент – це доступність. І студент, і викладач можуть у будь-який час знайти потрібну інформацію, прочитати завдання, виконати його, перевірити, ознайомитись з результатами успішності.

Побажання викладачам і студентам – будьте здорові і шукайте позитив у цій ситуації, хоч би як було складно.

 

    Башта І.С., викладач землеробства і грунтознавства

: