Search

Вирощування овочів – важливий елемент практичного навчання студентів в умовах дистанційного режиму.

Вирощування овочів – важливий елемент практичного навчання студентів в умовах дистанційного режиму.

Сьогодні карантин кинув виклик не тільки українським навчальним закладам, а й світовим. Робота в дистанційному режимі потребує креативу та наполегливої праці. Викладачі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого», незважаючи на непросту ситуцію, знаходять варіанти для проведення як теоретичних так і практичних занять.

У парниково-тепличному господарстві коледжу сьогодні посіяно декілька сортів томатів: «Галіміл», «Галера», «Теріон»; огірків: «Обелікс F1», «Сантана F1»; перцю: «Цитрина», «Гранова», «Андреа», «Містері»; редиски: «Естер», «Фараон»; капусти білоголової: «Динамік F1», «Полар».

Колекційно-дослідне поле незабаром також замаїть сходами цибулі «Тріумф F1», кабачка «Ванда» та «Нефертітті», моркви «Харізма F1», «Катрін» та «Цідера».

Дані посіви дадуть змогу на практиці дослідити особливості сортів, якісно провести літні технолгогічні та навчальні осінні практики. Сьогодні слід подякувати викладачам циклу агрономічних дисциплін, які знаходять можливість демонструвати елементи практичної діяльності та якісно проводити навчальні практики в дистанційному режимі. Це важка і титанічна праця, адже специфіка вимагає оперативного внесення корективів в інструкційні картки, творення власних фото- та відеоматеріалів виробничих моментів, застосування різноманітних ІТ-інструментів для ефективної комунікації зі студентами тощо.

Особлива подяка за можливість проведення такої дослідної роботи компанії Тирас, в особі директора Тишковського Володимира та головного спеціаліста Митник Галини, яка благодійно надала насіннєвий матеріал. Сподіваємося цього року ми матимемо змогу зустрітись із представниками цієї та інших аграрних компаній під час традиційного проведення Дня поля, де продемонструємо вирощений урожай, поділимося досвідом та обговоримо моменти співпраці. Педагогічний та студентський колективи Заліщицького коледжу бажають всім партнерам плідної праці у поточному році, рясних врожаїв та процвітання на аграрних теренах України.

Дирекція ВП НУБіП України

«Заліщицький аграрний

Коледж ім. Є. Храпливого»

: