Search

Навчальна практика в умовах дистанційного навчання

Навчальна практика в умовах дистанційного навчання

Навчальна практика студентів є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за відповідною спеціальністю.

Так склалося, що студентам коледжу довелося проходити навчальну практику в режимі дистанційного навчання. Карантин - не канікули для студентів та не час додаткової відпустки для викладачів. Проведення навчальних занять у дистанційному режимі - обов'язок, цей час має бути ефективно використаний.

Студенти з розумінням ставляться до ситуації, яка відбувається сьогодні у світі і відчувають на собі велику відповідальність за здобуття знань, які їм будуть потрібні в подальшому. А тому виконують завдання навчальної практики старанно.

 

 

Навчання зі студентами відбувається за допомогою програм Viber, Zoom. Керівники практик надсилають студентам необхідний навчальний матеріал, інструкційні картки чи робочі зошити у форматі Microsoft Word, Excel, а також посилання на інтернет ресурси, де можна ознайомитися з інформацією, необхідною для виконання практичного завдання.У процесі роботи викладачі відповідають на запитання студентів, надають необхідні консультації. Дякуючи новим можливостям програми Viber, яка дозволяє здійснювати груповий дзвінок, студенти і викладачі мають можливість спілкуватися в режимі онлайн та оперативно з'ясовувати всі питання, які їх турбують.

У кінці кожної теми, для закріплення матеріалу та можливості виставлення об'єктивної оцінки, студенти проходять тестування за допомогою освітньої платформи Classtime.

Використання цієї платформи дає можливість організовувати швидке тестування за допомогою смартфонів. Це креативно, інноваційно та просто, подобається як викладачам так і студентам.

Хай будуть усі здорові у цей нелегкий для кожного з нас час!

Руслана Жлуховська, Олександра Яремчук, викладачі коледжу

 

: