Search

Мрію стати агрономом

Мрію стати агрономом

Кожна людина хоча б раз у житті замислювалася над тим, що на неї чекає у майбутньому . Знайти своє покликання – значить виявити себе у праці, яка найкраще відповідала б твоїм інтересам.

Я, Корнецький Арсен, народився в селі Стара Ягільниця Чортківського району, зараз навчаюся у 9 класі Шульганівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Мої батьки, батьки моїх батьків все життя працювали на землі, і я змалку знаю, що таке сільське господарство, як важко працювати у селі, і тому після уроків я допомагаю своїм батькам на городі. Мені завжди було цікаво спостерігати, як з маленького зернятка проростає велика рослина.

Рідний брат мого батька багато років працює агрономом в ПАП «Дзвін». Одного разу він привіз мені журнали про засоби захисту рослин і про сільськогосподарську техніку. Почавши переглядати їх, я не розумів для чого потрібно оприскувати рослини різними препаратами . Мій родич розказав багато про професію агронома, і ця інформація мене дуже зацікавила. З його розповіді я зрозумів, що агроном – одна з найдавніших і, на даний момент, одна з затребуваних професій нашого краю. Робота агронома не тільки цікава, але й достатньо складна . Щоб бути добрим агрономом, потрібно володіти теоретичними і практичними знаннями.

Агроном – це друга людина після керівника господарства, від якої залежить успіх ведення аграрного бізнесу. І саме агроном визначає, які рослини та сорти краще вирощувати, вибирає, які польові роботи та в який час потрібно проводити. Агроном – це той, хто робить все можливе для гарного врожаю. Робочий день агронома починається на світанку, зі сходом сонця, його обов'язкова професійна якість – вміння чути землю, знати і розуміти її.

Саме тому я твердо вирішив, що хочу стати агроном, а для реалізації своєї мрії обрав Заліщицький аграрний коледж, який має уже більш ніж 120-літню історію. Відгуки про цей навчальний заклад дуже хороші , тут навчалися мої знайомі, мої односельчани, а зараз є студентами мої друзі: Бойко Володимир та Ковбель Олег, які дуже задоволені.

Нещодавно я побував на дні відкритих дверей у коледжі. Нам розповіли про переваги навчання, зокрема, про можливість одержання поряд з основною спеціальністю суміжної робітничої професії, а це для мене дуже важливо. Позитивним є також те, що можна продовжувати навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України, який є найпотужнішим аграрним навчальним закладом країни. Я побачив, що коледж має добру матеріально-технічну базу, бібліотеку , спортивний зал, гуртожиток, їдальню, все що потрібно для успішного навчання, а студенти, що обрали фах агронома, мають можливість проходити стажування за кордоном.

Слідкую за сайтом Заліщицького аграрного коледжу, там мене зацікавила інформація про конкурс науково-дослідних робіт «Хай здійснюються мрії юних». Обрав тематичний напрямок «Моя мала Батьківщина», та коротко розкрив історію свого рідного села, щоб більше людей могли дізнатися про минуле моєї рідної землі, на якій в майбутньому мрію працювати . Дуже приємно, що моя робота віднесена до числа кращих. Вірю, що ті проблеми, які спіткали Україну та все людство, швидко минуть і я у вересні вже буду в статусі студента.

Інформація надана викладачем коледжу Петрів Г.В.

: