Search

День відкритих дверей в режимі on-line

День відкритих дверей в режимі on-line

Проведення такого Дня дало можливість дізнатися про освіту в НУБіП України без ризику для здоров'я.

Карантин не завадив представникам кафедри статистики та економічного аналізу економічного факультету НУБіП Українипровести традиційний фестиваль для абітурієнтів – подію, під час якої вступники та їхні батьки мали можливість познайомитися з університетом, дізнатися про подробиці вступної кампанії та особливості навчального процесу. Цього року весняний День відкритих дверей вперше пройшов дистанційно – в режимі онлайн-трансляції на платформі Zoom. Захід зібрав багато гостей, серед яких були і випускники Заліщицького коледжу.

«Люди мають бачити, що життя триває. Звісно, такий захід не може замінити живе спілкування, проте це гарна альтернатива в нинішніх умовах», – наголосив декан економічного факультету, професор, д.е.н. Діброва А.Д. У своєму вітальному слові Анатолій Дмитрович ознайомив учасників зустрічі зі славною історією навчального закладу в Україні та його сучасними лідерськими позиціями у рейтингах закладів вищої освіти.

Серед спікерів заходу була завідуюча кафедрою статистики та економічного аналізу, д.е.н., проф. Лазаришина І.Д. Вони розказали про специфіку навчання на економічному факультеті за спеціальністю «Облік і оподаткування»,   особливості  опанування професією, можливості, які для цього мають студенти. Зазначила, що кафедрою статистики  та економічного аналізу налагоджено тісну і плідну співпрацю з роботодавцями.

Змістовним був виступ випускниці 2003 року економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування» НУБіП України, директора департаменту фінансового обліку та звітності, головного бухгалтера ПАТ «Перший український міжнародний банк» Полещук О.О. Олена Олегівна наголосила, що жодне підприємство, чи приватне, чи державне, не зможе вести повноцінну діяльність без бухгалтерського обліку. Бухгалтерів приймають в штат співробітників або ж користуються послугами бухгалтерського супроводу. Крім того, фахівець бере участь в проведенні інвентаризації, активно взаємодіє з банками та кредитними організаціями, займається зовнішньою економічною діяльністю. Саме тому можна з упевненістю говорити про те, що професія бухгалтера високо затребувана на сьогоднішній день.

Цікавим у цьогорічному Дні відкритих дверей стала участь сьогоднішніх студентів. Так студентка 1 року навчання спеціальності «Облік і оподаткування» магістратури Гуржій Поліна, розповіла про відкрите та щире ставлення викладачів до студентів, що сприяє формуванню дружелюбної атмосфери в університеті, спрощує проблемні ситуації та заохочує до здобуття знань. Значним плюсом у навчанні є широкий спектр знань, які студенти отримують у ході навчання.

Четвертокурсниця економічного факультету Антоніна Мусій, яка, окрім НУБіП України, навчається у Франції за міжнародною програмою Erasmus+, в м. Лілль, поділилася власним досвідом, які можливості дають отримані знання з спеціальності «Облік і оподаткування» в країнах ЄС. Дівчина планує влітку повернутися в Україну, здати ЗНО з іноземної мови та вступити в магістратуру рідного факультету.

Виконуючий обов'язки голови студентської організації економічного факультету студент бакалаврату  спеціалькості «Облік і оподаткування» Михайло Дмитрик (випускник Заліщицького коледжу), розповів продіяльність студентського самоврядування, його роль та взаємодію з адміністрацією у вирішенні проблемних питань, організації дозвілля студентів, про діяльність гуртків та клубів за інтересами,умови проживання в гуртожитках.

Під час зустрічі учасники заходу мали змогу поставити запитання організаторам. Цікавилися усім – від вартості навчання, дат проведення вступної кампанії на факультет, надання пільг, особливості заочної форми навчання,  до співпраці Університету із зарубіжними навчальними закладами.

У своєму заключному слові декан економічного факультету, професор, доктор економічних наук Діброва А.Д. наголосив, що здобути спеціальність «Облік і оподаткування» можна не лише в стінах університету. На базі ВП НУБіП України (коледжів) створені Міжкафедральні навчальні лабораторіі, в яких здобувають освітній ступень «Бакалавр» на заочній формі навчання сотні студентів. Навчальний процес забезпечується викладачами університету.

Міжкафедральна навчальна лабораторія функціонує і в Заліщицькому коледжі. Студенти мають можливість отримати спеціальності, серед яких «Облік і оподаткування», що є затребуваним на регіональному та міжнародному ринках праці.

Побажаємо всім учасникам успішно скласти ЗНО, випускні іспити та зробити правильний вибір у житті!

Н.Й. Хомів, завідувач міжкафедральної навчальної лабораторії

на базі ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Євгена Храпливого»

: