Search

Що посієш – те й пожнеш!

Що посієш – те й пожнеш!

Незважаючи на складні життєві умови цьогорічної весни, на обмеження пересування людей через карантин, у ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» продовжуються весняно-польові роботи.

Викладачі технологічного відділення - керівники практик Мандзюк І.М., Коропецький П.М., під керівництвом завідувача КДП, к.с.г. наук Лендела В.Ф. продовжують роботи на колекційно-дослідному полі коледжу. Наразі проводиться підготовка площі під посів та посів пізніх овочевих культур (помідори, гарбузи, огірки, кабачки), а також догляд за овочевими культурами ранніх термінів посіву (морква, цибуля, столові буряки). Основними завданнями на даний час є:

- збереження вологи у ґрунті, враховуючи недостатню її кількість. Адже кількості вологи залежить дружність сходів культур і майбутній урожай. Тому на посівах ранніх овочевих культур проводили післяпосівне коткування грунту, щоб підтягнути вологу з нижніх шарів грунту і забезпечити її контакт із насіниною.

- важливе значення в догляді за культурами має захист їх від шкідників, хвороб та бур'янів. Першочерговим заходом в цьому є знищення сходів бур'янів, до проростання насіння овочевих культур. Надійним заходом на даний час є внесення гербіцидів, тобто обприскування площі.

Тільки дбайливе і вчасне виконання всіх операцій по технології вирощування сільськогосподарських культур дасть в майбутньому високий і якісний урожай. А від кількості і якості урожаю залежить майбутнє добробуту людей.

Коропецький П.М., викладач агрономічних дисциплін коледжу.

: