Search

Результативні підсумки проекту «Агрокебети»

Результативні підсумки проекту «Агрокебети»

26 травня 2020 року в режимі відео-конференції відбулося підведення підсумків роботи за магістерською програмою «Агрокебети».

Ідеолог проекту «Агрокебети» Алекс Лісітса, президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» при відкритті конференції наголосив, що метою даного проекту є підготовка спеціалістів нового формату для агробізнесу, так званих «farm managers» або «польових командирів», які володіють знаннями одночасно в сфері агрономії, тваринництва, аграрної інженерії та бізнес менеджменту.

Ректор НУБіП України С.М. Ніколаєнко, який підтримав ініціативу проекту «Агрокебети» і на факультеті аграрного менеджменту було започатковано дану магістерську програму, в своєму виступі акцентував увагу на питаннях оцінки роботодавцями сучасних випускників, удосконалення та постійного оновлення навчальних планів, програм з врахуванням конкретних побажань роботодавців, а також необхідності зміни парадигми вищої освіти, покращення фінансового забезпечення в плані оновлення матеріально-технічної бази кабінетів, лабораторій і т.п.

Багатьма учасниками було підкреслено важливість дальшого розвитку даного проекту, його поетапному удосконаленню.

Мені як директору коледжу, який в цьому 2020-2021 навчальному році переходить на підготовку фахових молодших бакалаврів, близькі всі ці проблеми. І в плані їх розв'язання є певні пропозиції, а саме:

  • На рівні регіонів, в коледжах за участю провідних агрофірм створювати відповідну матеріально-технічну базу з наявної техніки, приладів в цих агропідприємствах.
  • Активніше використовувати спеціалістів агропідприємств для проведення різних форм навчання (стажування) як з викладачами так і студентами.
  • Рекомендувати адмінперсоналу агропідприємств сприяти створенню відповідних умов для проходження практик студентами коледжів, з їх майбутнім працевлаштуванням.

Думаю, що такі форми роботи сприятимуть як покращенню кваліфікації майбутніх випускників, так і вирішення кадрових проблем агроформувань.

 

Володимир Глова, директор коледжу

: