Search

Комп’ютерна інженерія – крок у майбутнє

Циклові комісії коледжу

Комп'ютерна інженерія – крок у майбутнє

Телекомунікаційна сфера діяльності на сьогоднішній день надзвичайно актуальна, цікава та популярна серед молоді. Дана галузь була і залишається конкурентноспроможною серед інших видів діяльності на ринку праці.

Молоді фахівці, що навчаються за спеціальністю 123 «Комп'ютерна інженерія» можуть легко себе знайти у сфері ремонту комп'ютерної, копіювально-друкувальної та іншої периферійної техніки; проектуванні та будівництві комп'ютерних обчислювальних мереж; технічній підтримці та супроводі технологічних об'єктів; будівництві, розвитку та модернізації мобільних мереж тощо.

Впровадження цих інформаційних напрямків займається циклова комісія комп'ютерно-інженерних дисциплін, до складу якої входять викладачі: Руснак С.Г., Сидорчук Н.Я., Зубик І.М., Червоняк А.М.,
Міщук Т.В., Галайдіда О.В., Тютюнник А.Б., Озімінський О.Я.,Гірчак Ю.Л.

Слід зазначити, що велика частина побудованих телекомунікаційних мереж як в Україні, так і в цілому світі, потребує модернізації. Велика ділянка роботи припадає саме на ці процеси. Новітня технологія пасивних оптичних мереж (PON) витісняє всі інші технології. Конкурувати із нею може лише стільниковий 4G-зв'язок завдяки його мобільності.

З 2019 року стрімко почав розвиватись, у плані проектування та застосування, безшовний роумінговий безпровідний зв'язок, який є об'єктом будівництва викладачами та студентами нашої циклової комісії у приміщеннях навчальних закладів. При проведенні апробаційних експериментів перспективно себе зарекомендували Unifi-пристрої. Студенти при написанні дипломних проектів, віддають більшу перевагу дослідженню комп'ютерних мереж, побудованих на базі цього обладнання.

В коледжі функціонує локальна комп'ютерна мережа, яка є об'єктом для проходження лабораторно-практичних занять, навчальних та технологічних практик. Декілька студентів укладають договори також на проходження виробничо-переддипломної практики в підрозділі інформаційно-навчальному комп'ютерному центрі (ІНКЦ) коледжу, де на практиці закріплюють знання із ремонту комп'ютерної техніки, заправки картриджів, інсталяції кабельних мереж, налаштуванні комутаційного обладнання тощо.

Отож, запрошуємо на навчання в Заліщицький коледж на спеціальність 123 «Комп'ютерна інженерія» для оволодіння технічною наукою та нових звершень у сфері телекомунікацій!

Ю.Л.Гірчак, голова циклової комісії

    

: