Search

Державний кваліфікаційний іспит спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

Державний кваліфікаційний іспит спеціальності 072

«Фінанси,банківська справа та страхування»

Ось і настав час закінчення коледжу. Виробнича практика, курсова робота, кваліфікаційний іспит – все залишилося позаду.

Для проведення державного кваліфікаційного іспиту було створено екзаменаційну комісію в складі: Джумага Тетяна Іванівна – голова комісії, керуюча АТ «Райффайзен Банк Аваль»; Сопилюк Михайло Васильович – заступник голови комісії, заступник директора з навчальної роботи.

Члени комісії:

Марусик Марія Яківна – викладач фінансових дисциплін;

Леоненко Наталія Володимирівна - викладач інформаційних систем у фінансах;

Жлуховська Руслана Степанівна – викладач банківських дисциплін.

Державний кваліфікаційний іспит розпочинався із онлайн-конференції на платформі Zoom.

Технічне забезпечення державного кваліфікаційного іспиту здійснювала викладач інформаційних систем у фінансах Леоненко Наталія Володимирівна.

Комплексний державний кваліфікаційний іспит є важливою складовою комплексу підсумкової атестації та одним із методів загальної оцінки якості підготовки випускників коледжу для виконання професійної роботи на певних посадах, спроможності і готовності його виконувати виробничі функції і вирішувати типові задачі професійної діяльності:

  • у конкретній предметній сфері,
  • на визначеному об'єкту діяльності,
  • відповідно до напряму професійної підготовки,
  • за фахом,
  • на сертифікованому освітньо-кваліфікаційному рівні.

Комплексний державний кваліфікаційний іспит проводиться у вигляді розкриття теоретичних питань та основних фінансових категорій, рішення простих та комплексних і творчих професійних задач.

Після оголошення результатів в режимі онлайн голова комісії відзначила досить високий рівень підготовки таких студентів:

  1. Данилюк Андрій
  2. Теслюк Юлія
  3. Вовчанська Анастасія

Тетяна Іванівна наголосила на тому, що фінансові знання і навички користуються в нашій країні заслуженою популярністю на ринку праці. Студенти, які здобули та хочуть здобути спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» виступають традиційними лідерами популярності по набору студентів, а також при отриманні диплома влаштуватися на роботу.

М.Я.Марусик , викладач фінансових дисциплін

: