Search

Історія-вчителька життя

Історія-вчителька життя

«Historia est magistra vitae» - зміст цього латинського прислів'я відомий давно. Значення вивчення історії також надзвичайно велике, адже істина гласить, що «хто не знає своєї історії – той не має майбутнього». Вивчення історії входить до навчального плану підготовки фахівців в Заліщицькому агроколеджі ім..Є.Храпливого. Та вперше «Історія України», як навчальна дисципліна була включена до переліку предметів на вступні іспити до навчального закладу. Крім обов'язкового складання іспиту з української мови, іншою дисципліною (на вибір) була також «Історія України» І частина вступників на різні спеціальності обрала саме її.

В період, який передував вступній кампанії, для таких абітурієнтів були організовані консультаційні заняття. Більша частина їх була проведена дистанційно, зважаючи на карантин. Спілкуючись на платформі Zoom, викладачі коледжу ознайомили вступників з тематикою та вимогами до складання іспиту, відповідали на числення запитання зацікавлених абітурієнтів. А проведені іспити продемонстрували відчутний результат.

Бажаємо, щоб вступники, які продемонстрували хороші знання історії України та успішно склали іспити з української мови, стали студентами, активними в громадському житті коледжу та хорошими спеціалістами на благо України.

Юрій Війтик

: