Search

Вирощування овочів – один із пріоритетних видів практичного навчання у коледжі

Вирощування овочів – один із пріоритетних видів практичного навчання у коледжі

Цього року несприятливі погодні умови негативно позначились на сільському господарстві в Україні, зокрема на вирощуванні овочевих культур. Вирішенням даної проблеми як цьогоріч, так і завжди, стає закритий грунт, де можна корегувати кліматичні чинники. У першу чергу, це температура та вологість.

Фахівці з овочівництва коледжу вирощують рослини ще із насінин. Це надзвичайно складний процес, адже потребує значної уваги, знань, умінь та навичок. Наскрізною задачею є саме шлях від насінинки до плодів на рослині. За цей період, при провадженні даних виробничих процесів, студенти спеціальності 201 «Агрономія» навчаються на практиці багатьом особливостям та тонкощам.

У тепличному господарстві коледжу вирощують різні сорти помідорів, декілька сортів перцю та огірків. На сьогодні щедрими на врожайність у теплиці є такі сорти томатів, як «Толстой F1» та «Санька». Звісно, важливу роль відіграло те, що овочі були висаджені на перегною. Треба зазначити, що в коледжі застосовують виключно органічні добрива. Також ефект є і від крапельного зрошення та позакореневого підживлення.

Вразили своєю врожайністю і 4 сорти перцю – «Гранова», «Містері», «Андреа» і «Цитрина», насіння яких нам, для проведення дослідів та практичного навчання, надала компанія «Тирас».

Незважаючи на карантинні заходи, керівники практик змогли ефективно попрацювати із студентами, використовуючи, створений власноруч у тепличному господарстві, медіаконтент та зробити висновки про те, що в сучасних кліматичних умовах закритий ґрунт є запорукою гарних врожаїв овочевих культур.

Гірчак Ю. Л., завідувач навчально-виробничої практики

: