Search

Плідна співпраця

Плідна співпраця

Наприкінці вересня 2020 р. ТОВ «Інноваційне товариство ІНВЕП» згідно Договору про надання агротехнічних робіт та послуг № 09-20-ГКВ безкоштовно передало ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» 60 л препаратів  лінійки Добрива «ЖИВИЦЯ» для проведення  випробувань їх застосування в інтенсивній технології вирощування пшениці озимої 2020-2021 рр.

Представлені  виробником органо-мінеральні добрива являють собою новітні формуляції на основі гумату калію, магнію та мікроелементів у хелатній формі. Їх промисловий випуск здійснюється на сучасних промислових взаводських потужностях у смт. Вигода Долинського р-ну Івано-Франківської обл. уже багато років.

В рамках укладеного договору викладач коледжу Гагалюк Василь Васильович, залучивши студентів, які навчаються на спеціальності 201 «Агрономія», спільно із компетентними спеціалістами компанії «Інноваційне товариство  "ІНВЕП" розробили відповідну програму дій щодо застосування добрива «Живиця» в технологічнійкарті вирощування пшениці озимої. Таким чином, педагогічні працівники та працівники навчально-виробничого підрозділу коледжу зможуть застосувати лінійку ОМД «ЖИВИЦЯ» для забезпечення дружніх сходів колосових під час осінньої посухи 2020 року в рамках співпраці методом проведення демонстраційних посівів пшениці озимої на дослідному полі. Насичена наноскладова гумінового добрива «ЖИВИЦЯ» марки «Фітопремікси» сприятиме інтенсивному проростанню зерна від закладеної в грунт мінеральної подушки та плавному переходу рослини до фази «кущіння» навіть за складних погодніх умов.

Очікуємо, що завдяки вчасному застосовуванню лінійки Добрива «ЖИВИЦЯ» і ЗЗР на дослідній ділянці демо-поля посіву пшениці озимої у відповідні критичні фази розвитку культури згідно розробленої та погодженої сторонами експерименту програми дій, весняне відновлення вегетації буде задовільне. Заплановані на 2021 рік два чи три листові внесення гумату калію і монохелатів цинку, міді, бору та молібдену по озимих мають дати приріст кількості й якості майбутньому врожаю зернових колосових.

Варто відзначити, що сторонами було укладено ще один договір, умови якого передбачають стратегічне партнерство між виробником добрив та коледжем. Це дасть змогу проводити в майбутньому як дослідно-пошукову роботу викладачами циклу агрономічних дисциплін, так і  проходити студентам виробничо-переддипломну практику на  підрозділах компанії-партнера.

Принагідно висловлюємо подяку дирекції ТОВ «Інноваційне товариство ІНВЕП» в особі директора Аніськовцева Олександра Вікторовича та cупервайзеру лінійки Добрива «ЖИВИЦЯ», магістру з екології та охорони навколишнього середовища, к.т.н. Володимиру Челядину за розпочату співпрацю та сподіваємось на цікаві результати і плідний урожай 2021 року.

Гірчак Ю.Л.,

завідувач

навчально-виробничої практики

: