Search

Циклова комісія гуманітарних та соціально-економічних дисциплін інформує:

Увага! Увага! Увага!

Циклова комісія гуманітарних та соціально-економічних дисциплін інформує:

І. 1 листопада 2020 р. о 10.00 – 12.00 год. відбудеться І етап ХІ Міжнародного мовно-літературного онлайн –конкурсу ім. Т.Шевченка, мета якого – вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка,  виявлення  творчо  обдарованої  молоді,   розвитку   її потенціалу,  виховання  у  молодого  покоління  поваги  до  мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні. Запрошуються до участі студенти І-ІІ курсів. Завдання - у Google Classroom.

ІІ. З 9 до 13 листопада 2020 року в коледжі буде проводитись Тиждень української мови, присвячений Дню української писемності та мови. Це свято відзначається щороку на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

У рамках Тижня:

  • Студенти та викладачі коледжу візьмуть участь у ХХ ювілейному Радіодиктанті національної єдності, трансляція якого розпочнеться 9 листопада о 9.00 год. У День української писемності та мови тисячі українців щороку беруть участь у флешмобі й приєднуються до події по всьому світу. Текст для диктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна. Спецпроєкт, організований Суспільним спеціально до події, стартуватиме в студії UA: ПЕРШИЙ, а також в ефірі UA: Українське радіо та UA: Радіо Культура о 9:00, ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання.Радіодиктант почнеться о 9:15.У читальній залі бібліотеки викладачі, працівники та всі бажаючі матимуть змогу долучитися до написання радіо диктанту із дотриманням карантинних вимог.Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00.
  • Відеопрезентація, присвячена Дню української писемності та мови.
  • Буде проведено ХХІ Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика.
  • Вікторина-онлайн «Чи знаєте ви українську мову?»

Усіх охочих запрошуємо до участі у творчих конкурсах, Тижні української мови!

Адже сьогодні так важлива солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків.

: