Search

Узагальнюємо набуті знання з математики

Рік математичної освіти в Україні

Узагальнюємо набуті знання з математики

Щоб покращити якість вивчення математики в Україні, 2020-2021 навчальний рік оголошено Роком математичної освіти!

Метою проведення Року математики в Україні є створення можливостей для рівного доступу як школярів, так і студентів до сучасної та якісної математичної освіти та формування у них належного рівня математичної компетентності.

У рамках проведення Року математики Кабінет Міністрів України 25 червня 2020 року розробив та затвердив комплекс заходів, який включатиме впровадження у навчання сучасних практико-орієнтованих засад, розроблення електронних навчальних ресурсів, створення умов для забезпечення сучасного рівня викладання математичних дисциплін, зокрема із застосуванням ефективних технологій формування та розвитку математичної компетентності учнів.

Однією із форм виявлення та розвитку творчих здібностей, підвищення інтересу та загальної зацікавленості школярів, учнів коледжів, середніх спеціальних, професійно-технічних та загальноосвітніх закладів, в тому числі шляхом підняття особистої самооцінки і розвитку впевненості в своїх силах є проведення Всеукраїнських on-line олімпіад. Інтернет-олімпіади — цікавий інтерактив для учня та зручний інструмент контролю знань школярів для вчителя. Такі олімпіади суттєво відрізняються від типових конкурсних заходів, адже створюють рівні умови для всіх учнів.

Мета осінньої олімпіади«Всеосвіта Осінь - 2020»: активізувати пізнавальну діяльність та навчальну мотивацію, узагальнити набуті теоретичні знання і закріпити пройдений матеріал.

Участь в такого роду олімпіадах — це унікальна можливість продемонструвати реальний рівень знань та отримати гарантовані нагороди.Нагороди видаються двома мовами — українською та англійською.

Кожен студент має змогу переглянути свої відповіді, дізнатися, які з них були неправильними та ознайомитися із детальним поясненням до них. Зміст усіх завдань відповідає шкільній програмі середньої школи, а рівень складності доступний всім студентам. Перевірка відбувається автоматично, після внесення відповідей на сайті. Таким чином, пройшовши такого роду олімпіади, студенти мають змогу проявити себе та перевірити знання з будь-якого предмета і зробити ще один крок для успішної підготовки до Зовнішнього незалежного оцінювання.

Традиційно студенти нашого коледжу приймають участь в такого роду олімпіадах. В цьому навчальному році учасниками осінньої олімпіади«Всеосвіта Осінь - 2020» стали сорок чотири студенти першого та другого курсів економічного відділення. Підбиття підсумків олімпіади«Всеосвіта Осінь - 2020» відбудеться з 1 по 7 листопада 2020 року. У наступних дописах ми матимемо змогу побачити і привітати переможців та учасників даної олімпіади.

Галина Глова, викладач математики коледжу

: