Search

Наближаємось до екватора

Напередодні Дня відкритих дверей

Наближаємось до екватора

 «Будь студентом,

поки ти ще маєш щось вчитися

і це буде означати все життя.

Генрі Л. Догерті

Студентські роки – це прекрасна пора, про яку мріє, мабуть, кожний школяр, за всіх часів була і є символом молодості, веселощів і першої любові. Саме цей період є найбільш важливим для накопичення знань згідно обраного фаху, інформаційних технологій, вивчення іноземних мов, підвищення ерудиції. Немає на світі нікого, щасливішого від студентів, це особливий стан душі, це вічна весна, сонце та найчудовіший час у житті.

Швидко промайнув час і ми вже студенти другого курсу, наближаємось до екватора нашого навчання на даному освітньому рівні. Попереду нас чекає відповідальний період – здача перщої в нашому житті студентської сесії. Для нас це дуже відповідальний момент.

Нелегким є навчання цьогоріч, адже зважаючи на складну ситуацію, яка склалася в нашій державі, доводиться більшість часу в опануванні знаннями з предметів працювати викладачам і студентам в онлайн- режимі, а не з живим словом. Але, незважаючи на труднощі, студенти 25-ФПЕ групи спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Економіка», успішно навчаються, використовуючи безкоштовний сервіс Classroom для дистанційного навчання та спілкуючись по відеозв'язку на платформі Мееt. Вони стараються виконувати завдання, які їм надсилають і брати участь в різних заходах, які проводяться в дистанційному режимі: олімпіади, конкурси тощо.

Оскільки ми наближаємось до 50-ти відсоткового бар'єра навчання, студенти групи поділились враженнями:

Павлюк Ірина. Навчаюся в коледжі по спеціальності "Підприємництво,торгівля та біржова діяльність". Навчання в коледжі є цікавим і також корисним, тому що знання нам передають досвідчені викладачі, які вміють зацікавити і зрозуміло подають нам інформацію, використовуючи інформаційні технології, згідно фаху, який я обрала. І тому я дуже пишаюся, що навчаюся у коледжі.

Капчинська Уляна. Студентка 2 курсу спеціальності: «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Навчання в коледжі дуже подобається. За невеликий період навчання, я зрозуміла, що саме цей навчальний заклад зробить з мене освіченого фахівця, оскільки є всі умови для цього. Можу сказати, що з гідністю нестиму звання студентки «Заліщицького фахового коледжу ім.Євгена Храпливого»

Турчак Олександр. В коледжі мені дуже подобається навчатися. Навчаюся по спеціальності: «Фінанси, банківська справа та страхування». Викладачі гарно відносяться до студентів, виходять на відеозв'язок під час дистанційного навчання. Куратор групи щодня запитує про наші справи, стан здоров'я, надсилає розклад занять, повідомляє про новини, які стосуються студентів. В коледжі поряд з навчанням, працює багато гуртків спортивної і художньої самодіяльності, які я з радістю відвідую. Надіюся, що найближчим часом ми повернемося до занять в очному режимі.

Краснюк Вікторія. Будучи студенткою 2 курсу спеціальністі "Фінанси, банківська справа та страхування" вважаю,що мені дуже пощастило. Тішить те, що наш навчальний заклад саме той, де можна здобути прекрасну освіту згідно обраної спеціальності. Мені подобається мій вибір, тому що тут я завжди зустрічаю прекрасних людей: одногрупників, викладачів, і просто вже знайомих . В нас також є дуже хороший куратор Ольга Юріївна Киверига, яка завжди готова нам допомогти, та вирішити наші проблеми. Приваблює те, що нас навчають досвідчені спеціалісти своєї справи, викладачі, які подають нам інформацію доступно та професійно, незважаючи на ситуацію, яка є на сьогоднішній день в державі. Я горджуся, що я навчаюся в закладі, спеціальності якого є провідними на ринку праці.

Натуркач Світлана. Навчаючись на 2 курсі спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування", я зрозуміла, що студентам нашої групи пощастило. Ми дружні та згуртовані, допомагаємо один одному. Навчаючись в дистанційному режимі, ми ще раз переконуємось, щоб бути фахівцем потрібно багато працювати над собою, і в цьому нам допомагають викладачі, використовуючи сучасні інформаційні технології.

Пронь Христина. Навчаюся по спеціальності: «Економіка», адже дана спеціальність є престижною і затребуваною на сьогоднішній день. Мені подобається вивчати спеціальні дисципліни. В нашому коледжі працюють викладачі, які подають зрозуміло матеріал, який нам необхідний при накопиченні знань по обраному фаху.

Юрійчук Микола. Минулого року, закінчивши дев'ятий клас, я поставив собі за мету, як і більшість абітурієнтів, отримати гідну освіту. Адже добра професійна підготовка є передумовою отримання престижної роботи в майбутньому. В даний час я навчаюсь на другому курсі спеціальності: «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Я потоваришував з чудовими друзями, познайомився з новими викладачами, які дають нам необхідні знання, організовують подорожі до різних видатних місць. За період навчання я впевнено можу сказати, що саме цей навчальний заклад зробить з мене освіченого фахівця. Раджу вступати в наш навчальний заклад.

Добрянська Діана. Вступивши на навчання в наш коледж по спеціальності: «Фінанси, банківська справа та страхування», я зрозуміла, моє місце саме тут. За період навчання я потоваришувала з чудовими людьми – це мої одногрупники і викладачі, які насправді дають нам необхідні знання, розкривають усі тонкощі майбутньої професії, готують до иайбутнього дорослого життя. Я впевнена, навчаючись в коледжі, я стану фаховим спеціалістом.

Кушко Антоніна. Спеціальність: «Економіка», припала до душі тим, що вивчаючи спеціальні дисципліни, ми не тільки проводимо розрахунки окремих показників, а й вивчаємо, як організувати процес виробництва із прибутковим кінцевим результатом.

Король Станіслав. Навчаюсь по спеціальності: «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Про даний навчальний заклад знаю ще з дитячих років, оскільки часто бував на різних заходах з бабусею, яка працює в даному навчальному закладі, тут навчалась моя мама. Тому мій вибір- навчатися в престижному закладі, який крім фахових знань, які отримують студенти, маючи належну спортивну базу, дає можливість розвиватися фізично. Я з великим бажанням займаюсь в спортивних секціях. А ще не кожен навчальний заклад налічує більш як столітню історію з часу заснування та має прекрасний дендропарк.

Турецький Олександр. Навчаюся по спеціальності «Економіка». Я спостерігав, як навчалася моя сестричка, бував неодноразово в коледжі. Мені подобається навчатися, вивчати різні дисципліни, і взагалі розвивати себе. В даному навчальному закладі є всі можливості: наукові, інформаційні, вивчення іноземних мов, спортивні, культурні.

Отже, підводячи підсумок з відгуків студентів, можна зробити висновок: незважаючи на складну ситуацію з пандемією в країні, ми працюємо, навчаємося, приймаємо участь в заходах, які проводяться в дистанційному режимі. Сподіваємось, що незабаром повернемося до звичного режиму праці в ВСП «Заліщицький фаховий колледж ім. Є.Храпливого» НУБіП України. Думаю абітурієнтам, теж сподобається наш навчальний заклад та навчання в ньому і вони в майбутньому поповнять ряди студентів даного навчального закладу.

Матеріал підготувала Ольга Киверига,

куратор 25-ФПЕ групи

: