Search

Ефективні рішення Google for Education

Ефективні рішення Google for Education

В період з 12 по 22 листопада 2020 року в рамках партнерства Google України з Міністерством освіти і науки України було організовано для педагогічних працівників навчальних закладів Курс "Ефективні рішення Google for Education для хмарної взаємодії". Викладачі ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» активно долучились до цієї події.

Метою даного курсу є реалізація та в майбутньому використання платформи G Suite for Education для більш широкого впровадження дистанційного навчання у освітніх установах в умовах карантинних обмежень, пов'язаних із пандемією COVID-19.

Слід відмітити що розгортання системи G Suite for Education в нашому навчальному закладі розпочато ще у березні 2020 року, а вже у вересні було прийнято рішення дирекції коледжу щодо впровадження як єдиної платформи для навчання, і на сьогодні це потужне хмарне середовище з безліччю класів, груп, організаційних підрозділів та інструментів для дистанційної роботи і навчання ефективно використовується нашими студентами й викладачами.

Суб'єктом підвищення кваліфікації виступила Академія цифрового розвитку.

Програма курсу складалась з 5 модулів, які включали в себе 2-х годині відео-лекції (можна переглядати в записі) разом з тренером та 1 година на самостійне опрацювання, а також по закінченню курсу потрібно було скласти підсумковий тест.

Ефективний зворотній зв'язок із учасниками курсу було налаштовано через системи сповіщень, здачі робіт, отримання приватних консультацій до кожного завдання в середовищі Google Класу.

Окремо забезпечувалась можливість отримати консультації через спеціально організовані зустрічі з тренерами в Google Meet – «Живі кімнати».

Під час навчання учасники опрацьовували матеріали з таких практичних напрямів:

1. Опрацювання можливостей додатків Google Workspace (G Suite) при роботі з веб-інтерфейсом персональних комп'ютерів.

2. Використання додатків Google Workspace (G Suite) на мобільних пристроях.

3. Опрацювання основних налаштувань безпечної роботи в Інтернет.

На даний курс було зареєстровано понад 22 тис. вчителів та викладачів різних навчальних закладів України. Навчання проводилось в 44 групах.

По закінченні курсу учасники, які виконали поставлені завдання і пройшли підсумкове тестування, отримали сертифікати «Про успішне завершення курсу» обсягом 15 годин (0,5  кредитів ECTS).

Також під час навчання було представлено онлайн-майстер-клас "Digital Bridge 2.0": Цифрові інструменти в навчанні", в рамках якого, надано корисні рекомендації щодо організації ефективного дистанційного навчання з використанням хмарних додатків Google.

Хотілося б висловити слова вдячності організаторам даного курсу, а саме Академія цифрового розвитку та особисто лектору Антоніні Букач за можливість пройти даний курс. Всі завдання пояснювались у зрозумілій, лаконічній формі. В умовах сьогодення даний курс є необхідним і корисним ресурсом для удосконалення теоретичних та практичних навиків роботи викладачів на даній платформі.

Бажаємо команді тренерів здоров'я, сил та наснаги для їх подальшої роботи!


Наталія Леоненко, Червоняк Артур,

викладачі коледжу

: