Search

Батьківські збори в умовах карантину

Батьківські збори в умовах карантину

Важливою умовою забезпечення ефективної навчально-виховної роботи є співпраця навчального закладу та сім'ї, тому проведення батьківських зборів у ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім.. Є. Храпливого НУБіП України» стало традиційним.У складних і суперечливих умовах карантинного сьогодення численно зібралися батьки студентів 21 групи, спеціальність 123 "Комп'ютерна інженерія", на дистанційні батьківські збори, організовані за допомогою сервісу Meet, створеного для проведення онлайн-конференцій та зустрічей.

Спілкування з батьками розпочала куратор групи Руснак С.Г., сказавши, що батьківські збори – це, в першу чергу, можливість демонстрації досягнутих студентом успіхів, але сьогодні розмова йтиме не про оцінки, а про якість знань і рівень інтелектуальних зусиль студентів в опануванні знаннями. Світлана Григорівна інформувала батьків про організацію навчання та оцінювання досягнень студентів в умовах дистанційного навчання, адже оцінювання є невід'ємною частиною освітнього процесу. Студенти беруть участь в онлайн-заняттях із використанням відеоінструментів, виконують письмові роботи, тести на платформі Google Сlassroom, активні в усних формах контролю із використанням сервісу Meet індивідуально або в групах. Куратор звернула увагу батьків на те, що результати оцінювання навчальних досягнень повідомляються студентам в індивідуальному порядку та фіксуються в електронному щоденнику. Батьки не тільки можуть побачити результати роботи, але й перевірити активність своїх дітей з тієї чи іншої дисципліни.

Завідуючий технологічним відділенням Андрусик Р. В. ознайомив батьків з особливостями дистанційного навчання та труднощами, з якими можуть стикатись другокурсники, звернувши увагу на те, що для здобуття освітнього рівня "Бакалавр" з обраної спеціальності студенти повинні пройти ЗНО з української мови та літератури, математики, фізики та іноземної мови.

На питаннях якості опанування навчальними предметами та підготовки студентів до ЗНО акцентували увагу і викладачі: Лопушинська О. П.(географія), Озімінська О.Я.( математика), Петрів Г. В.( історія України), Атаманчук Л. А. (українська мова), Гойман В. І.( українська література), Сопівник Л.Й.(біологія та екологія). Кожен з них говорив про особливості вивчення своїх дисциплін та підготовки до ЗНО, але всі приходили до одного висновку: тільки наполеглива праця дієвого трикутника «Викладач – студент - батьки» приведе до бажаного результату.

Викладачі та куратор відповіли на ряд питань, які цікавили батьків. І знову ж таки, вони стосувалися співпраці викладачів, студентів та батьків. Адже лише спільними зусиллями ми зможемо допомогти нашим дітям успішно закінчити навчальний семестр, успішно підготуватися до здачі ЗНО.

Руснак С. Г. , куратор 21 групи

: