Search

Дистанційно – про актуальне

Засідання педагогічної ради

Дистанційно – про актуальне

17 грудня відбулось чергове засідання педагогічної ради. Проходило воно дистанційно, учасники засідання взяли в ньому участь з використанням платформи GoogleMeet. Були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Звіт про проведену науково-дослідну роботу викладачів та студентів у 2019-2020 н.р. та затвердження тем навчально-наукових досліджень на 2020-2021 н.р.;
  2. Про стан роботи викладачів соціально-гуманітарних дисциплін з питань підвищення якості освітнього процесу;
  3. Погодження «Правил прийому на навчання до Відокремленого структурного підрозділу «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра в 2021 році;
  4. Затвердження квоти для призначення стипендії на ІІ семестр 2020-2021 н.р.;
  5. Затвердження «Орієнтовного плану-графіку підвищення кваліфікації педагогічних працівників ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України на 2021 рік.

Проведену науково-дослідну роботу викладачів та студентів у 2019-2020 н.р. проаналізувала О.П.Слободян, кандидат педагогічних наук, методист коледжу. Вона наголосила на важливості її результатів, проведення досліджень практичного спрямування. Ольга Петрівна звернула увагу на участь у конференціях поза межами навчального закладу. Вона також ознайомила з переліком тематик науково-дослідної та пошукової роботи на наступний рік. При цьому було підкреслено важливість завдання: робота з студентами, керівництво їхньою дослідницькою діяльністю.

В обговоренні виступу взяли участь Ю.Л.Гірчак та М.В.Сопилюк, які наголосили на тому, що дану роботу слід проводити особливо викладачам спецдисциплін і в тісній співпраці з виробничниками з метою досягнення відчутних результатів, закликали проводити пошуково-дослідницьку роботу з елементами науковості.

«Ключ до перетворення України знаходиться в ній самій. Нам важко змінити зовнішні обставини, проте в нашій волі змінити себе». Ці слова Андрея Шептицького стали лейтмотивом висвітлення другого питання порядку денного засідання педради головою циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін І.П.Сагайдак, яка глибоко проаналізувала вусебічну навчальну та виховну роботу викладачів комісії, та шляхи її вдосконалення. Було наведено приклади використання різних платформ та сайтів при організації дистанційного навчання, в якому також було підкреслено велику роль батьків. Співпраця з ними дає вагомі результати.

Про роботу секції викладачів соціальних дисциплін розповіла Г.В.Петрів.

Роботу викладачів комісії оцінив заступник директора з виховної роботи І.Я.Книш, підкресливши те, що більшість заходів виховного характеру в коледжі проводять саме вони. Він наголосив на необхідності посилити роботу гуртків поглибленого вивчення іноземних мов, історії України, географії та ширшого залучення студентів до роботи спортивних секцій.

М.В.Сопилюк проаналізував різні види роботи викладачів циклової комісії. Відзначивши, що більше 60% викладачів мають високу рейтингову оцінку, він закликав удосконалювати навчальну і науково-методичну роботу. При цьому він відзначив, що дистанційна форма навчання відкриває певні можливості для покращення роботи зі студентами. Підкреслено було важливість якісного показника навчальної діяльності.

Педрадою було погоджено «Правила прийому на навчання до Відокремленого структурного підрозділу «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» для здобуття освітньо-професійного ступеня фахового молодшого бакалавра в 2021 році», про них інформував відповідальний працівник кабінету профорієнтації М.Б.Пронь. Він відзначив, що Правила прийому розроблено відповідно до «Умов прийому на навчання в закладах фахової передвищої освіти в 2021 році», затверджених МОН України від 10 грудня 2020 року та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 11 грудня 2020 року.

М.В.Сопилюк, заступник директора коледжу з навчальної роботи інформував учасників педради про затвердження квоти для призначення стипендій. О.П.Слободян, кандидат педагогічних наук, методист коледжу ознайомила учасників засідання з планом-графіком підвищення кваліфікації викладачів в 2021 році.

По обговорюваних питаннях були прийняті відповідні рішення.

Юрій Війтик

 

: