Search

Нові Умови прийому на навчання в 2021 році

Нові Умови прийому на навчання в 2021 році

30 жовтня 2020 року Міністерством освіти і науки України були затверджені Умови прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2021 році, наказ №1342, а 11 грудня 2020року вони були зареєстровані в Міністерстві юстиції України за № 1235/35518.

З метою підготовки до вступної кампанії 2021 року Міністерством освіти і науки України 22 грудня в онлайн режимі було проведено нараду- семінар заступників директорів, відповідальних секретарів Приймальних комісій та адміністраторів Єдиної державної електронної бази з питань освіти закладів фахової передвищої освіти та закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітньо- професійним ступенем фахового молодшого бакалавра.

Учасники наради мали можливість надсилати свої запитання у спільний чат трансляції і отримувати відповіді.

Хочемо зазначити, що у 2021 році вступ до закладів фахової передвищої освіти розпочнеться наприкінці червня. Порівняно з попередніми роками нові Умови містять норми, що мають зробити вступ більш прозорим та комфортним. Наприклад, вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси ще до подачі документів – надається можливість спочатку скласти вступні іспити, творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу. 

До того ж при вступі на основі освітньо-кваліфікаційного рівня робітника, у разі подання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%. 

На 2021 рік передбачено додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти за контрактною формою (у разі, коли з поважних причин вступники не змогли вчасно подати документи). Крім того, роботодавці зможуть тепер направляти до закладів фахової передвищої освіти на контрактне навчання групи своїх співробітників протягом усього навчального року. 

Приймальна комісія коледжу розробляє інформаційні матеріали для вступників, для подальшої публікації на інформаційних ресурсах коледжу.

Інформацію про онлайн- нараду можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/UAMON.

 

Перит В.В.,

секретар Приймальної комісії коледжу

: