Search

Відбулась співбесіда керівництва НУБіП України з дирекцією коледжу

Відбулась співбесіда керівництва НУБіП України 

з дирекцією коледжу

Розпочався 2021 рік. Традиційно в перші дні нового року проводяться співбесіди керівництва НУБіП України з керівниками відокремлених структурних підрозділів.

Взяли участь у такій зустрічі, яка була проведена в онлайн-режимі, директор нашого коледжу В.С.Глова, його заступники М.В.Сопилюк, І.Я.Книш, Я.В.Романович, завідувачі відділень Р.В.Андрусик, Л.В.Стрільчук, головний бухгалтер І.І.Книш, методист коледжу О.П.Слободян, методист заочної форми навчання Н.Й.Хомів.

Традиційно керівники структурних підрозділів доповідають про основні досягнення та здобутки попереднього року, аналізують існуючі проблеми, узгоджують пріоритетні напрями і заходи діяльності ВСП НУБіП України на новий рік.

Про діяльність Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого в 2020 році та основні завдання колективу на 2021 рік розповів директор В.С.Глова. У своєму виступі реалізацію стратегії забезпечення набору студентів він вбачає через урізноманітнення форм і методів проведення профорієнтаційної роботи, забезпечення їх дієвості. Серед основних завдань на 2021 рік актуальним є покращення якісного складу педагогічних працівників шляхом: залучення до освітнього процесу осіб з науковим ступенем, навчання в аспірантурі НУБіП України педагогічних працівників з числа молодих викладачів, здобуття педагогічної освіти на гуманітарно-педагогічному факультеті, навчання на сертифікованих курсах, виконання плану підвищення кваліфікації. Із головних спільних планів 2021 року: ліцензування нових спеціальностей, що користуються попитом на ринку праці, зокрема туризм, готельне господарство та інші, проведення підвищення кваліфікації і забезпечення стажування усіх науково-педагогічних та педагогічних працівників на підприємствах і установах, підготовка науковців на базі університету тощо.

Керівництво університету, зокрема ректора С.М.Ніколаєнка зацікавив позитивний досвід проведення освітнього процесу в коледжі в дистанційному режимі з використанням спільної платформи для викладачів та студентів навчального закладу.

Центральною темою обговорення стало забезпечення належної якості підготовки фахівців і забезпечення їх конкурентоспроможності. Саме на цьому акцентували увагу ректор С.М. Ніколаєнко, перший проректор І.І. Ібатуллін, проректор з навчальної і виховної роботи С.М.Кваша, куратори закладу: О.Л.Тонха, В.І.Лопушняк та інші учасники співбесіди.

За результатами співбесіди керівництво коледжу отримало ряд доручень, основне з яких – розширювати співпрацю з центральними та місцевими органами влади, депутатами різних рівнів, роботодавцями, бізнесом щодо урізноманітнення форм профорієнтаційної роботи з активним висвітленням у соціальних мережах, підвищення якості підготовки фахівців, забезпечення ґрунтовної підготовки студентів до успішної здачі ЗНО, посилення роботи по залученню коледжу до участі у виконанні науково-дослідних робіт, у тому числі підготовці спільних наукових проєктів з науковцями базового закладу, налагодження більш тісних форм співпраці із базовим закладом, вирішення інших нагальних потреб подальшого розвитку навчального закладу.

С.М.Ніколаєнко висловив побажання тіснішої співпраці з виробничими колективами, які займаються вирощуванням продукції у закритому грунті, а також цікавився перспективами відродження виноградарства в Наддністрянському краї. Він побажав колективу успішної роботи.

Підготував Юрій Війтик

: