Search

Водій – одна з найбільш потрібних професій

Додаткові робітничі професії в коледжі

Студенти ВСП «Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого» НУБіП України» мають можливість отримати на вибір спеціальності економічного , технологічного напрямів, або ж здобути ще одну, навчаючись одночасно на заочній формі навчання. А в нагоді у майбутній професійній діяльності може знадобитись і одна з робітничих професій, або навіть декілька, які можна опанувати за час навчання. Одна з них – водій. Для підготовки водіїв в коледжі створені всі необхідні умови.

Водій – одна з найбільш потрібних професій

Робота водія не легка. Він не просто «крутить кермо», а й відповідає за безпеку на дорозі та справність автомобіля. На дорогах нашого міста щоразу зростає кількість машин. А оскільки транспортний засіб нині є фактично у кожній сім'ї, спеціалісти у сфері автотранспорту стають все більше затребуваними. Відповідно є потреба і у якісному навчанні майбутніх водіїв, бо від цього залежить безпека руху на дорогах.

Велика відповідальність стоїть перед інструктором з водіння.Він повинен мати великий стаж навчання, високий рівень володіння кермом, та усі потрібні викладацькі документи. Його завдання - з «нуля» навчити людину керувати автомобілем. А ще вдвічі більша відповідальність, коли за кермом учень, а з боку – водій, і за все відповідає інструктор з водіння.

Головне за кермом - не панікувати та завжди бути готовим до того, що серед усіх учасників руху ти можеш виявитися єдиним, хто поважає правила дорожнього руху.

Половина успіху вправного водіння – вміння правильно та плавно рушати з місця.

Автомобіль із табличкою «У» має бути прикладом для інших машин, адже він зазвичай, не порушує правил дорожнього руху, їздить обережно та не перевищує швидкість.

За багато років своєї роботи навчив чимало водіїв. Стає дуже приємно, коли випускники нашого коледжу підходять до мене, розповідають про свої водійські навички і дякують за навчання.

Інструктор з водіння – це досвідчений професіонал з багаторічним досвідом, який зможе знайти підхід буквально до будь-якого учня.

Запрошуємо на навчання для оволодіння додатковою робітничою професією «водій автомобіля категорій «А1»,«В», «С1»

П.М Лилик,

майстер виробничого навчання

: