Search

Успішне навчання — вимога сьогодення

Успішне навчання — вимога сьогодення

Дуже швидко біжить час. Вже у спогадах залишилось вересневе починання 2018 року. Залишився у спогадах перший День знань в рідному коледжі — особливе свято, де відбулась зустріч з новими друзями, радість від спілкування, знайомство з новими навчальними предметами, пізнання невідомого і цікавого. Студенти групи успішно пройшли адаптацію, влились в новий колектив.

Адже навчання у коледжі для сучасної молодої людини один з найважливіших періодів її життєдіяльності, особистісного зростання та становлення як фахівця із прикладною освітою.

Вчитися — нелегка праця. Щодня доводиться відвідувати заняття, запам'ятовувати величезну кількість нової інформації, вести конспекти, відповідати на питання викладачів і писати контрольні роботи.

Цілісіньке життя люди вчаться чомусь новому, навіть не помічаючи цього, адже кожна подія в нашому житті вчить нас, дає нам можливість здобути певні навички. Уміння вчитися — це вміння розвивати свої здібності, уміння шукати способи дії в нових ситуаціях.

Не відволікайтеся на зайві речі, бо так ви не будете вчитися, а тільки витратите багато часу. Вмійте виділяти найголовніше, навчіться вирішувати різні ситуації, користуючись здобутими знаннями. Отриману інформацію обговорюйте у колі друзів, діліться новими думками з іншими, лише тоді ваше навчання стане, справді, цікавим. Розвивайте і вдосконалюйте своє бажання освоювати нове та актуальне, адже студентське життя — така чудова пора у вашому житті, і не варто витрачати її дарма.

Враховуючи те, що студенти випускних груп починають останній семестр свого навчання в коледжі за ОКР «Молодший спеціаліст», який по суті є фінішною прямою, слід прикласти максимум зусиль і старань для успішного завершення даного етапу у вашому житті. Новими для Вас будуть такі важливі форми освітньої діяльності, як: переддипломна практика, в час якої Ви повинні закріпити набуті теоретичні знання; здача незалежного он-лайн тестування з профільних дисциплін; успішна здача державних кваліфікаційних іспитів. Важко сьогодні передбачити які умови навчання складуться під час пандемії COVID – 19.

Тому, враховуючи те, що в 34 групі, в якій навчається 25 студентів, середній бал успішності яких становить 3,95 є 5 відмінників (Зозуля Ірина, Паньків Ольга, Перит Тетяна, Поліщук Олександр, Рибалка Вероніка), 8студентів які навчаються на добрі і відмінні оцінки (Гербіш Оксана, Калакайло Христина, Клим Валентина, Мельник Марія, Рибалка Вікторія, Сніжок Віталіна, Тодорук Наталія, Янків Наталія), та значна частина студентів все ж таки не допрацьовує, моєю порадою Вам буде слідуюче:

  • чітко організуйтесь і зосередьтесь над вивченням та засвоєнням навчальних дисциплін;
  • завчасно визначтесь із підприємствами, в яких плануєте проходити переддипломну практику (це повинні бути сучасні з відповідним забезпеченням та обладнанням організації);
  • створіть мікрогрупи для успішної підготовки до державних кваліфікаційних іспитів;
  • формуйте конкретні питання для одержання відповідних консультацій від викладачів;
  • основну частку часу на даному етапі навчання присвятіть вивченню професійних дисциплін.

Переконана, що дані поради сприятимуть результативному та успішному завершенню навчання в коледжі. Одночасно детально обговоріть з рідними, викладачами та старшими друзями свої кроки на наступний період: продовження навчання за ОПП «Бакалавр» ( стаціонарна чи заочна форма навчання), працевлаштування з відповідними перспективами. Повірте, це один з найважливіших кроків у вашому житті. І від того, який ви зробите обдуманий вибір будуть в значній мірі залежати ваші плани та дії. В умовах сьогодення попит на кваліфікованого працівника, знаючого сучасні інформаційні технології є достатньо високим. Тут слід не боятись починати з простого: не з великих посад (бухгалтера, спеціаліста в обліковій сфері, економіста), які в перспективі стануть основою вашого кар'єрного зростання. Таких прикладів можна навести багато, відслідковуючи долі наших випускників.

Вкотре хочу нагадати про наш базовий столичний університет — Національний університет біоресурсів і природокористування України, в якому вже працюють викладачами та науковцями ряд наших випускників. Для тих хто визначиться з заочною формою навчання в коледжі створена міжкафедральна лабораторія НУБіП України.


 Міцного Вам здоров'я та успіхів у майбутньому!!!


 Глова Галина Романівна, куратор 34 групи

: