Search

Нинішні випускники Заліщицького коледжу - майбутні фахівці сільського господарства

Нинішні випускники Заліщицького коледжу -

майбутні фахівці сільського господарства 

 

Це ми - хлібороби, господарі поля,

Хто буде сіять і збирать врожай.

Це в наших руках ваша доля,

Ми - ті, хто прославить наш край!

Відродження України, її становлення як незалежної держави неможливе без вільного, умілого, працелюбного господаря. Для багатьох студентів перша борозна і перша сівба, перший скошений сніп і перший самостійний трудовий ранок.

А ми – студенти, 42 групи, спеціальності 201 «Агрономія» шануємо працю трудівника села і звикаємо до думки, що для майбутньої нашої професії потрібні не тільки глибокі знання і навички, але й терпіння та глибока віра. Кожен дорослішає по своєму. Кому потрібні для цього роки, кому достатньо миті. Але є істини, відкривши які, наче б тo зробиш зарубки на пам'ять. Одна із них – в розумінні всього того, що стоїть за словом Хліб.

Усе в зернині – і жага творити,

Сягати ще не скорених узвин.

Спочатку хліб – а вже тоді орбіти,

І зорельот, і музика, і вірш.

 

Спочатку хліб, а вже тоді - дороги,

І пісня, і світання на крилі.

Спасибі вам, невтомні педагоги

Уклін за все прекрасне на землі

Студентські роки найкращі у житті

Кожен день, прожитий у коледжі, цікавий по своєму – навчання, зустрічі з відомими людьми нашого краю, вечори відпочинку, конкурси.

Доповненням до навчання, є участь у різноманітних предметних гуртках, секціях (футбол, волейбол, теніс, важка атлетика), гуртках художньої самодіяльності.

Незабутні враження залишились у нас після екскурсійних поїздок в м. Кам'янець - Подільський, Чернівці, де познайомились із пам'ятками архітектури, образотворчого мистецтва, скульптури епохи Середньовіччя.

Корисною стала екскурсія в НУБіП України, де студенти побували на кафедрах агробіологічного та гуманітарно-педагогічного факультетів. Відвідали визначні місця столиці, ботанічний сад при університеті.

Побували на екскурсії в DF «AGRO» с. Синьків, де познайомилися із новітніми технологіями вирощування овочевих культур (зокрема–перцю), шляхом гідропоніки.

Також минулого року проходили навчальну практику у фермерському господарстві «ГАДЗ», м. Бучач, де познайомились із новими сортами яблук, новими способами обрізки плодового саду та збиранням врожаю.

Нещодавно відбулась розмова зі студентами 42 групи . Ось найцікавіші моменти бесіди:

1. Чому Ви обрали професію агронома?

Ольховецький Михайло

Свідомий вибір стати агрономом я зробив ще у 9 класі тому, що мені це подобається, адже ми з батьками обробляємо земельні ділянки. Ще з малих літ мені прищепили любов до землі, й саме тому я обрав професію агронома. Агроном – це людина, яка любить свою землю, має завзяття до праці та неабияке терпіння. Але головне, що це творча робота. Обираючи навчальний заклад, я вирішив навчатися саме у «Заліщицькому фаховому коледжі» і радий своєму вибору, адже тут працюють хороші викладачі, добрі і справедливі люди, які дають міцні і ґрунтовні знання. Моя порада для вступників: поступайте саме в наш коледж, тому що тут можна здобути хорошу освіту та професію. 

Галаган Василь

Бо агроном – це надзвичайно складна і цікава професія. Але головне, що ця робота творча, бо агрономи знають, коли і як садити с/г культури, чим і як удобрювати, як уберегти врожай, і як його максимально збільшити. Також я хочу продовжити кар'єрний ріст свого батька і перевершити його рівень професіоналізму, і в цьому мені допоможе цей чудовий навчальний заклад.

2. Чому обрали саме наш навчальний заклад?

Подолюк Іван

Бо тут навчались мої знайомі, і відгуки про Заліщицький аграрний коледж дуже хороші. Перш за все тут хороші викладачі, які дають міцні і ґрунтовні знання, в коледжі є багато спортивних секцій, в яких можна займатися різними видами спорту. Крім занять, тут є чим зайнятися і в позаурочний час: різні предметні гуртки, конкурси, екскурсії, а також хоровий та танцювальний гуртки.

3. Як багато часу ви витрачаєте на навчання?

Кастранець Андрій:

На навчання витрачаю дуже багато часу. Я педантичний, прискіпливий, тому намагаюсь все робити якісно. Але не всі займають таку позицію. Все залежить від мети людини. Якщо є мета, то є стимул добре навчатися.

Будник Денис

Навчання – важлива складова мого життя, бо більшу половину свого часу ми всі проводимо, навчаючись, здобуваємо знання, які знадобляться нам у майбутньому. Навчання - це нелегка справа, яка потребує багато часу та зусиль. Я розумію, що потрібно добре навчатися, незважаючи на те, скільки часу це займає, адже в майбутньому мені це допоможе.

4. Чи вистачає вільного часу і бажання, аби відвідувати курси і гуртки?

Ольховецький Михайло:

Не завжди вистачає часу, але я люблю спорт і все ж таки намагаюсь у вільну хвилинку відвідати спортзал, побігати, пограти у футбол, волейбол. Два рази на тиждень займаюсь в танцювальному гуртку, а також відвідую курси англійської мови.

5. Які поради можеш дати першокурсникам для успішного навчання в коледжі?

Лешко Денис:

Кожен робить те, що вважає за потрібне. По можливості бути якомога більш активним, багато працювати (щоб не так: півдня сон, півдня пари). Не сприймати навчання як спосіб отримати диплом. Створити план, чого ти хочеш досягти і що потрібно для цього робити. Займатися саморозвитком.

6. Які поради ти можеш дати теперішнім абітурієнтам?

Грищук Назар:

Перш за все, кожен повинен для себе вирішити, чи дійсно він хоче та готовий кожен день займатися, вивчати матеріали підготовки, чи його просто змушують батьки. Оскільки, не маючи бажання та поставленої мети, – малоймовірно, що зможеш чогось досягнути. Тому абітурієнтам бажаю успіхів і натхнення, а вчителям – терпіння!

Я раджу абітурієнтам поступати саме в наш навчальний заклад тому, що тут можна здобути хорошу освіту та професію. А ще тут хороші викладачі – професіонали своєї справи. В коледжі проходять цікаві концерти, спортивні змагання та багато іншого. Отже, запрошую вас вступати до Заліщицького фахового коледжу ім. Є. Храпливого!

Ми раді, коли наш коледж поповнюється новими друзями.

Підготували студенти 42 групи,

Зі студентами розмовляла

Л.Й.Сопівник, куратор групи

 

: