Search

Про Всеукраїнський марафон з української мови імені Петра Яцика

Циклова комісія інформує

Про Всеукраїнський марафон з української мови імені Петра Яцика

Сучасні соціально-економічні,політичні,культурні перетворення на перший план висувають проблему модернізації змісту освіти, пошуку нових освітніх форм, зорієнтованих не тільки на отримання певної бази знань, а й на здатність особистості до навчання протягом усього життя.

26 лютото 2021р. студенти ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» взяли участь у І етапі Всеукраїнського відкритого марафону з української мови імені Петра Яцика.

Марафон проводиться з метою розвитку в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно, доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування. Організовують захід Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» та Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти». Технічним партнером марафону є товариство з обмеженою відповідальністю «Еволюшн Груп», яке надає доступ учасникам до платформи HUMAN.

27 студентів коледжу добре виконали тестові завдання і перейшли до участі в наступному етапі марафону. Кращі результати показали такі конкурсанти:

Бортник Ангеліна і Вихрій Олеся ( 15 група, спеціальність « Економіка»);

Бошкова Тетяна, Гоменюк Ганна, Коржевський Богдан і Мушінська Ніна ( 14 група, спеціальність «Облік і оподаткування»);

Гутман Вікторія (12 група, спеціальність «Агрономія»);

Грицак Юліана, Яремко Іванна, Димушко Ангеліна , Ожга Роман ( 24 група, спеціальність «Облік і оподаткування»);

Омельченко Кіріл (21 група, спеціальність «Комп'ютерна інженрія»).

Бажаємо всім учасникам марафону успішної роботи та високих результатів на наступних етапах відкритого марафону імені Петра Яцика, які відбуватимуться 5.03, 12.03, 19.03 2021 року.

І.П.Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних

та соціально-економічних дисциплін

: