Search

Онлайн-марафон «Єднаймо душі словом Кобзаря!»

Онлайн-марафон «Єднаймо душі словом Кобзаря!»

Ім'я Тараса Шевченка відоме всьому світові. Особливо воно близьке нам, українцям.Для багатьох поколінь Кобзар – порадник і провідник у цьому швидкоплинному світі. І хоча писав понад два століття назад, проблеми, які він порушував у своїх творах, актуальні і сьогодні. Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Шевченка. Цього року, відзначаючи 207 річницю з дня народження великого українського поета, державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» разом з ВСП "Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ" провели літературний онлайн-марафон, присвячений пам'яті Тараса Шевченка, «Єднаймо душі словом Кобзаря!». Основні завдання Марафону: вшанування пам'яті Великого Кобзаря; поглиблення знань молоді та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова; формування національної свідомості шляхом вивчення творів Тараса Шевченка; усвідомлення образу Тараса як символу української державності, української нації, національної єдності українців; формування шанобливого ставлення до літературної спадщини українського народу.



Доєднався до цього дійства і – ВСП « Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України». Десятихвилинну літературну композицію підготували викладачка української мови та літератури Атаманчук Л.А. та завідувачка бібліотекою Ємчук Н.В.

Поезію-медитацію з циклу «В казематі» « Мені однаково…» прочитала Оксана Бойчук, студентка 102 групи. Їй вдалося надзвичайно глибоко передати роздуми поета над проблемами життя і смерті, сенсу людського буття.

Мов реквієм, лилася з вуст Ємчук Н.В. поезія заліщанина Василя Дрозда « Глуздом, Боже, осіни!». Піднесено патріотично звучали прозові вкраплення в композицію у виконанні Атаманчук Л.А.

Марафон вкотре засвідчив загальновідому істину: Тарас Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться український народ.

Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.


В.І.Гойман, викладач філологічних дисциплін

: