Search

Співпраця з підприємцями – шлях до вдосконалення підготовки фахівців

Засідання педагогічної ради

Співпраця з підприємцями – шлях до вдосконалення підготовки фахівців

В онлайн-режимі проведено чергове засідання педагогічної ради з наступним порядком денним:

  1. Аналіз якості співробітництва викладачів коледжу з підприємцями з метою вдосконалення підготовки фахівців;
  2. Взаємозв'язок науково-дослідної роботи та співпраці викладачів коледжу з підприємствами регіону з метою покращення теоретично-практичної підготовки студентів;
  3. Про затвердження проекту випуску інформаційно-рекламного щорічника 2021 року;
  4. Методичне повідомлення «Ресурсоощадні технології вирощування сільськогосподарських культур».

З інформацією по першому питанню порядку денного виступив Ю.Л.Гірчак, завідувач навчально-виробничою практикою. В першій частині свого виступу він провів зріз-аналіз якості співпраці викладачів і керівників практики з підприємствами. В другій частині виступу він поділився своїм досвідом організації такої співпраці. У виступі було відзначено про необхідність проведення такої роботи всіма викладачами, проте особливого акценту було надано роботі викладачів спецдисциплін та циклу професійної підготовки. Доповідач наголосив на необхідності та актуальності проведення екскурсій на підприємства, проте звернув увагу на те, що співпраця передбачає не тільки знайомство з виробничими процесами , але й взаємну корисність. Вона повинна бути корисна не тільки для студентів, але й для підприємства, якому можуть бути запропоновані інноваційні рішення та рацпропозиції.

Юрій Леонідович запропонував активізувати роботу по формалізації співпраці та укладенню через керівників практик «Договорів про стратегічне партнерство» з відповідними підприємствами. При цьому передбачити розробку додатків до цих договорів, які б передбачали спільне виконання виробничих функцій. У виступі було наведено приклади конкретної співпраці по інформатизації шкіл Кіцманського району Чернівецької області, в яких брали участь випускники коледжу.

С.Ф.Грицишин, викладач плодівництва, яка взяла участь в обговоренні, зупинилась на прикладах співпраці з господарствами, в яких викладачі бувають на практиці з студентами. Це такі господарства, як « Макосад», «Яніс», «Гадз» та інші. А серед форм співпраці – екскурсії, практичні заняття, відкриті уроки, спільне виконання виробничих завдань. В.С.Глова, директор коледжу зауважив, що проведення такої роботи повинно давати практичний результат.

П.Р.Андрусик, аспірант НУБіП України доповнюючи обговорюване питання, висловив переконання, що колектив коледжу готовий почати співпрацю з такими компаніями, як Євраліс, Замен Юніон, Форкроп по апробуванню насіння сої, озимої пшениці, добрива при закореневому підживленні.

З інформацією з другого питання порядку денного виступив В.С.Глова, директор коледжу. Він підкреслив актуальність проведення науково-практичних конференцій та визначив їх мету: «Розкрити додаткові можливості в покращенні фахового рівня учасників освітнього процесу».

Відзначивши, що світ рухається досить швидко та відбуваються великі зміни у системі «наука-освіта-виробництво», він зупинився на питанні розвитку освіти як чинника соціально-економічного розвитку держави та особистості . Володимир Степанович проаналізував принципи, на яких відбуваються системні зміни.

Було відзначено, що колектив коледжу продуктивно працює над вирішенням цих актуальних завдань. На базі нашого навчального закладу проводяться науково-практичні конференції різних рівнів. Було висловлено важливу думку про те, що дані конференції, а також науково-дослідна робота, яка проводиться в коледжі, є тією основою, яка дає можливість подавати найсучасніші матеріали, які є актуальними. Він також закликав до інтенсивнішого та продуктивнішого використання колекційно-дослідного поля коледжу.

І.С.Книш, заступник директора з виховної роботи ознайомив учасників засідання педради з проведеною роботою по підготовці до випуску інформаційно-рекламного щорічника 2021 року. В ході обговорення були уточнені завданню по доопрацюванню окремих розділів щорічника.

П.Р.Андрусик, з використанням яскравих медіа –презентацій, ознайомив учасників засідання з методичним повідомленням на тему:«Ресурсоощадні технології вирощування сільськогосподарських культур».

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення, одностайно підтримані учасниками засідання педагогічної ради.

Юрій Війтик

 

 

: