Search

Про морально-правове виховання та підготовку до засідання обласного методоб’єднання

Засідання методичної ради

Про морально-правове виховання та підготовку до засідання обласного методоб'єднання

В онлайн-режимі відбулось чергове засідання методичної ради коледжу з наступним порядком денним:

  1. Аналіз дослідження процесів становлення особистості студента в контексті духовно-морального виховання;
  2. Про хід підготовки до засідання обласного методичного об'єднання викладачів іноземної мови.

З першого питання порядку денного учасників засідання інформував І.Я.Книш, заступник директора з виховної роботи. Особлива увага у виступі була надана аналізу проблем, які пов'язані з проведенням дистанційного навчання. Зокрема, мова йшла про те, що безконтрольне та безвідповідальне використання цифрових технологій містить ризики для здоров'я, розвитку та благополуччя студентів, для їх духовно-морального виховання.

У виступі було проаналізовано різні групи ризиків: контактних, ризиків контенту, поведінки, для здоров'я. Акцентувалась увага на небезпеці інтернет-челенджів та «груп смерті». Було відзначено, що одним із засобів недопущення та убезпечення підлітків від цього є позитивнее спілкування між родиною та закладом освіти. Це сприяє попередженню потрапляння дітей в небезпечні ситуації, в тому числі в цифровому середовищі, та вчасному виявленню таких ситуацій і реагуванню на них. Підкреслено було необхідність активізації співпраці з представниками духовенства, правоохоронних органів, практичних психологів і те, що всі заходи повинні проводитись на випередження і мають бути спрямовані на унеможливлення та зведення до мінімуму негативних наслідків.

В обговорення цього питання взяли участь :

Ю.Л.Гірчак, підкресливши гостроту проблеми, піднімав питання ролі куратора в цьому питанні.

С.Г.Руснак, голова циклової комісії кураторів груп, говорила про активізацію роботи з батьками, підкреслила важливість контролю як викладачів, так і батьків за процесом навчання студентів. Йшла мова про формування у них такої риси як самоорганізованість.

М.В.Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, запропонував активніше використовувати функцію «Запросити опікуна», підкреслив необхідність використання Гугл-анкетування, а також системності в роботі. Доречним при цьому було б складання психологічного портрету групи.

В.С.Глова, директор коледжу, відзначивши актуальність для викладачів бути цікавими для студентів, цікавитись їхнім життям, своєчасно давати потрібнуактуальну для них інформацію та відчувати проблемні ситуації, які можуть переслідувати наших студентів.

І.П.Сагайдак, голова циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін інформувала учасників засідання з другого питання порядку денного. Вона повідомила про засідання обласного методоб'єднання виладачів іноземної мови, яке проводитиметься на базі нашого коледжу на тему «Особливості впровадження дистанційного та онлайн-вивчення іноземних мов».

З програмою проведення засідання та підготовкою до її реалізації розповіли викладачі О.М.Завінська та Л.М.Лукавецька.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення, одностайно підтримані учасниками засідання методичноїх ради.

Юрій Війтик

: