Search

Дослідно-пошукова робота у співпраці з інноваційними підприємствами – запорука якісної підготовки фахівця-аграрія

Дослідно-пошукова робота у співпраці з інноваційними підприємствами –

запорука якісної підготовки фахівця-аграрія

Цьогорічна весна дивує не тільки простих людей, але і досвідчених агрономів – то сніг, то дощ, то заморозки вчора, а сьогодні вже майже 20 градусів тепла. Тому, звичайно, весь комплекс весняно-польових робіт розпочати ще не вдалося, але проводимо підживлення озимої пшениці та ріпаку – ці операції є неодмінним весняним атрибутом. Тільки-тільки вийшовши із зими, у стадії весняного кущення рослини надзвичайно  чутливі до підживлення, особливо до азоту і фосфору, тому внесення цих мінералів вплине на весь їх подальший розвиток. Розпочато передпосівний обробіток ґрунту.

За участю студентів коледжу в лютому-березні проведено обрізку плодових насаджень, посів розсади овочевих культур, підготовлені до експлуатації теплиці.

Важливою ділянкою діяльності викладачів-агрономів та спеціалістів навчально-дослідного господарства навчального закладу є співпраця з науковцями, агрофірмами в питаннях проведення науково-дослідної роботи, мета якої – підготовка висококваліфікованих спеціалістів-аграріїв та удосконалення технології вирощування сільськогосподарських культур.

В рамках укладеного між Відокремленим структурним підрозділом «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» та ТОВ «Інноваційне товариство «ІНВЕП» навесні продовжено роботи по дослідженню застосуванняЛінійки Добрива «ЖИВИЦЯ», наданої партнерами.

З участю супервайзера Лінійки Добрива «ЖИВИЦЯ» ТОВ «Інноваційне товариство «ІНВЕП» та фахівців коледжу 13 квітня 2021 року проведено огляд стану посівів озимої пшениці на контрольному (без добрив) та варіанті з добривами.

За результатами обстеження розроблено рекомендації щодо застосування добрив «Живиця», а також захисту посівів від бурʼянів та хвороб.

Відповідно до програми дій щодо застосування добрив «Живиця», враховуючи результати обстежень посівів, 21 квітня 2021 року здійснено перше позакореневе підживлення Добривами ЖИВИЦЯ Гумат Калію (фітопремікси) і Хелат-Цинк в нормах 0,5 л/га та 1,0 л/га відповідно при витраті робочого розчину 200 л/га.

Внесення добрив проведено оприскувачем ОП – 2000 в агрегаті з трактором МТЗ – 82.

До проведення робіт на дослідному полі активно долучаються студенти спеціальності «Агрономія» - члени агрохімічного гуртка.


 Гагалюк В.В. , викладач агрохімії,

Романович Я.В. ,завідувач навчально-виробничого господарства коледжу.

: