Search

З теплиці-до столу

З теплиці-до столу

Літо – гаряча пора не тільки на полях навчально-виробничої частини Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого. Триває збір урожаю, вирощеного в парниково-тепличному комплексі закладу..

В ці літні дні рясніють в теплиці зелені огірки, червоніють соковиті помідори, дозрівають плоди запашного болгарського перцю. Теплично-парникове господарство коледжу – це насамперед база для формування практичних навиків майбутніх агрономів. Велике значення має успішна співпраця з партнерами коледжу. Серед вирощених овочів можна побачити такі сорти огірків, як Антісіпатор F1, Нейліна F1, VP 19050, VP19035, Пролісок F1, Директор F1 голландської фірми Бейо. Червоніють індетермінантні помідори Толстой F1 та Одетта F1 фірми Сингента.

Біля теплиці на відкритому грунті виповнюються кавуни Ред Стар та Талісман цієї ж фірми. Тут же бачимо помідори Сливка Італійська та Малинове Віконте селекції науково-дослідного інституту овочівництва (м.Харків).

Дозрівають сорти перцю фірми Тирас – Цитрина, Гранова, Містері, Андреа. На ділянках проходять літню практику студенти 32 групи технологічного відділення під керівництвом завідувачки лабораторією технології виробництва овочів Ольги Антонівни Червоногріцької та завідувачки парниково-тепличним господарством Оксани Василівни Жлуховської.

Вирощений урожай з теплиці та парників передається в їдальню коледжу та згідно договору в Заліщицький обласний багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр.

А тим часом дозрівають нові овочі. Робота по збору урожаю продовжується.

Юрій Війтик

: