Search

Проведено тактико-спеціальні навчання

Проведено тактико-спеціальні навчання

На базі Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого проведено тактико-спеціальні навчання за участю рятівників 15 ДПРЧ 4-го ДПРЗ ГУ ДСНС України в Тернопільській області.

За «легендою» вахтер коледжу І.М.Юрійчин відчув запах диму та помітив загоряння в лабораторії хімії. Він зателефонував на номер 101. Оперативно прибула бригада рятувальників. Поряд з навчальним корпусом було організовано штаб по організації пожежогасіння. Двома екіпажами пожежних автомобілів було розгорнуто систему подачі води в місце «загоряння».Відповідно плану залучення сил і засобів для ліквідації подібної пожежі залучаються ще 3 одиниці техніки інших гарнізонів (автодрабина, автоцистерни).  Використано пожежні гідранти, які зназходяться на території коледжу, а також пожежне водоймище, яке знаходиться біля коледжу. Розгорнуті рукави для подачі води дають можливість зробити висновок, що гасити пожежі до снаги рятувальникам на значні відстані.

Оперативно розгорнувши систему для гасіння умовного загоряння та потрапивши в лабораторію хімії, рятівники виявили умовного «постраждалого», який знаходився без свідомості.

Його було евакуйовано з приміщення та надано необхідну допомогу по відновленню життєдіяльності. «Пожежу» успішно погашено.

В ході підсумкової бесіди в імпровізованому штабі за участю керівника навчання – заступника начальника 4-го ДПРЗ А.М.Пачви та в.о.директора Заліщицького фахового коледжу імені Є.Храпливого Б.С.Павлюка було відзначено злагоджені дії персоналу коледжу та рятувальників, які прибули на виклик. Було зроблено висновок про користь та необхідність проведення подібних навчань. Вирішено продовжити співпрацю в цьому питанні з прибуттям на навчання студентського контингенту.

Юрій Війтик

: