Search

День читання книг… Читаємо разом!

Наш календар

День читання книг… Читаємо разом!

Кажуть, що 6 вересняДень читання книг. Звичайно, це не Всесвітній день книги і авторського права і не Всесвітній день читання вголос. І зовсім небагато є про нього інформації на сторінках в Інтернеті. Але для чогось такий день все ж таки було придумано?! Цікаво, от для чого конкретно?... Щоб підбадьорити тих, хто любить читати, чи нагадати тим, кому такий процес зовсім не потрібний, що читання існує?! Стимулювати шанувальників книги придбати собі щось новеньке для власної бібліотеки, сходити до бібліотеки за свіженькою книжкою чи дати зрозуміти «нечитаючим», що книги досі існують і їх можна читати і витрачати час на гортання паперових сторінок.

Читання – не просто корисна звичка, це – шлях до здобутків. Воно позитивно впливає на розвиток мислення, мовлення, уяви, креативності, емоційного інтелекту.

Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики переконаний: «Чим більше ми підіймаємо тему читання, тим більше людей зможуть знайти своїх авторів та свої книги. Читання має стати модною звичкою, яку прагне підтримувати більшість населення».

День читання книг… Важко сказати чи це свято. Але привід для того, щоб читати – і справді вагомий. Хоча тим, хто любить читати, жодні приводи не потрібні. Вони просто це роблять – читають.

Для шанувальників книжок пропонуємо нові надходження:

Шкляр В.

Ш66 Самотній вовк : роман /Василь Шкляр. – Харків :

Книжковий Клуб « Клуб сімейного дозвілля», 2018, - 224с.

«Самотній вовк» (під попередньою назвою «Елементал» удостоєний гран-прі «Коронація слова) – найдинамічніший роман Василя Шкляра, написаний на основі реальних подій. Українець, вояк Французького іноземного легіону, отримує надважливе завдання – вивезти з окупованої Чечні дочку генерала, на яку полюють російські спецслужби. Легіонер охоче вирушає в «гарячу точку» не лише завдяки фантастичній винагороді – до Чечні втекла його дівчина разом з тамтешнім командиром кримінального угрупування. Воїн-одинак розпочинає вкрай небезпечний двобій з московськими людоловами… Але чим намсправді було це завдання і яка роль належала дочці генерала? Відповідь на це запитання приголомшить найпроникливішого читача.

Криничка української класики: збірка. – Харків :

К82 Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2019.- 608с.

Книжка, що має бути на полиці у всякого книголюба! Поеми Тараса Шевченка і « роман про життя» Панаса Мирного, лірика Івана Франка і Лесі Українки, байки Євгена Гребінки і сатиричні твори Григорія Квітки-Основ'яненка – у них споконвічна мудрість українського народу. Складні образи та життєві сюжети, наче списані з минулого чи не кожної української родини, подарують щиру насолоду шанувальникам класики.

Дочинець М.

Золотий час. Одкровення карпатського знатника / Мирослав Дочинець.–Мукачево: Карпатська вежа, 2020.– 192 с.

Його вважали знахарем, знатником, цілителем, баїльником, відуном, мольфаром, провісником, старцем милосердним, боговидцем. А сам він себе йменував «перехожим світу, пастирем бджіл, братом птахів і приятилем дерев». Тут зібрані одкровення, роздуми, поради, приписи карпатського мудреця Андрія Ворона, які не ввійшли до попередніх книг – «Многая літа. Благії літа», « Вічник», «Світован», «Синій зошит», «Розрада –гора»

Це рядки, які наситять душу. Письмо, після якого ти вже не будеш таким, як перше.

Маркіян Прохасько

П84 Нестерпна сила води : оповідання / Маркіян Прохаською– Львів: Видавництво Старого Лева , 2018.–160 с.

«Нестримна сила води» - це книжка про пошук ідеального міста.Серед безлічі можливих урбаністичних пейзажів, часів, вимірів, потенційних сюжетів та альтернативних світів тут розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, винекнення запитань та віднайдення відповідей, тріумфу, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя.

Дев'ять текстів книжки, які сповнені різною мірою напруги та сюжетності, переплітаються між собою за допомогою спільних ідей, а інколи і персонажів. Ці тексти розкривають фрагменти напівтони світу, центром якого є місто – найвиразніша ознака людської цивілізації. Його образ – ідеальний, тож неможливий, хоч бажаний. Місто супроводжує людство впродовж часів, віддзеркалює культури та історію, перетікає із із одного стану в інший. Це перетікання зупинити неможливо – як саму історію, як нестримну силу води.

Сопилюк М.

С64 Дорогою правди – Чернівці: ПП «Видавничий дім «Родовіт», 2019. –192 с.

У книжці на основі узагальнення і систематизації даних з опублікованих джерел, спогадів, мемуарної і наукової літератури висвітлюється життя і служіння братів Владики Якова і отця-доктора ЄронімаТимчуків, уродженців села ДуплиськаЗаліщицького району. Зроблена спроба показати їх роль у збереженні української греко-католицької церкви в умовах репресій та охарактеризувати самовіддану діяльність отців у духовному становленні та релігійному вихованні кількох поколінь населення Західної України в період 1940-1980-х років. Ілюстрації та науково-довідковий апарат допоможуть читачеві повніше зрозуміти опублікований матеріал.

Книга розрахована на істориків, краєзнавців, широке коло читачів, усіх, хто цікавиться історією Української Греко-Католицької Церкви та історією рідного краю.

Сопилюк М.

С64 Степан Слободян – провідник ОУН Карпатського краю.– Чернівці: ПП «Видавничий дім «Родовід», 2019. – 236 с.

У книжці на основі аналізу опублікованих джерел і наукової літератури висвітлено роль уродженця с. Синьків, Заліщицького повіту Степана Слободяна – «Клима», «Єфрема» керівника Карпатського крайового проводу ОУН в організації та ідеологічному забезпеченні українського національно-визвольного руху в період середини 1940 –х– початку 1950 років. Відтворено основні віхи життя і діяльності ряду активних учасників ОУН-УПА, соратників по боротьбі з більшовицьким режимом, розкрито деякі питання організації пропагандистської роботи в Українській Повстанській Армії.

Ілюстрації та науково довідковий апарат допоможуть читачеві повніше зрозуміти опублікований матеріал.

Книга розрахована на істориків, краєзнавців, широке коло читачів, усіх, хто цікавиться героїчною історією Української Повстанської Армії та історією рідного краю.

Пахомова Т.

П21 Я, ти і наш мальований і ненамальований Бог; роман /Тетяна Пахомова. – Харків : Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2020. –192 с.

Синьоока Міра мало схожа на інших членів великої та дружної єврейської родини. Коли у гамірний багатонаціональний Львівський Вавилон прийшла нацистська чума, ці сині очі врятували дівчинці життя. Вона дивовижно схожа на померлу доньку дорожнього майстра, і той допомагає втекти їй, її матері й брату. Дев'ятсот довгих днів Степан з дружиною Марією ховатиме їх у підвалі від сусідів і поліцаїв. Хата на краю села, між кладовищем та церквою, стане хитким містком між життям і смертю для двох родин, що молитимуть у єдиного милосердного Бога про порятунок…

Працівники бібліотеки

 

: