Search

До уваги всіх, хто цінує, поважає, любить рідне слово! КОНКУРС!

До уваги всіх, хто цінує, поважає, любить рідне слово! КОНКУРС!


Любов до Батьківщини неможлива без любові до рідного слова. Тільки той може осягти своїм розумом і серцем красу, велич і могутність Батьківщини, хто збагнув відтінки й пахощі рідного слова, хто дорожить ним, як честю рідної матері, як колискою, як добрим ім'ям своєї родини.

В.О. Сухомлинський 

Рідне слово… Скільки в тобі чарівних звуків, животворного трепету і вогню! Скільки в тобі материнської лагідності і доброти, мудрості земної, закладеної ще славними предками вільнолюбними! Що може бути дорожчим для людини, як рідне слово?

Тому викладачі філологічних дисциплін ВСП Заліщицький фаховий коледж ім.. Є. Храпливого НУБіП України систематично долучають студентів до художнього слова та великих цінностей духовної культури українського народу. Виховання засобами художньої літератури та рідної мови здійснюється не тільки на заняттях, а й у процесі найрізноманітніших позакласних заходів. Тож напередодні Дня української писемності та мови в рамках Тижня української мови і літератури оголошуємо конкурс творчих робіт студентів коледжу та учнів загальноосвітніх шкіл регіону «Україна в барвах слова».

До участі запрошуються учні загальноосвітніх навчальних закладів регіону та студенти коледжу. Конкурс спрямований на залучення дітей, підлітків та студентства до вивчення історичної спадщини, формування дбайливого ставлення до історичних та культурних пам'яток, заохочення їх до мистецького самовияву та саморозвитку, досконалого володіння українською мовою, розвитку креативного мислення та вміння висловлювати й аргументувати свою думку з позицій актуальності та необхідності збереження національного культурного надбання в різних його формах.

Положення про конкурс

1. Основним завданням конкурсу творчих робіт студентів коледжу та учнів загальноосвітніх шкіл регіону (далі — Конкурс) є утвердження в свідомості та почуттях юних громадян патріотичних цінностей, переконань і поваги до своєї країни, українського народу, його мови та культури, звичаїв та традицій; стимулювання пізнавальної активності та самостійності у юнацтва, спонукання учасників до творчості.

2.  Мета конкурсу — формування у майбутнього покоління високої громадянської свідомості, сприяння національно-патріотичному розвиткові особистості, ідентифікації з державою, її історією, мовою, культурою та розвитком.

3.  Організатором конкурсу є  циклова комісія гуманітарних та соціально-економічних дисциплін ВСП Заліщицький фаховий коледж ім.. Є. Храпливого НУБіП України.

4. Конкурс приурочений до Дня української писемності та мови.

5. Номінаціі:

  • Проза;
  • Поезія. 

6. Рекомендовані теми (на розгляд учасників):

  • незалежній Україні — 30;
  • історія України;
  • краса рідного краю;
  • земля моїх батьків;
  • традиції та культура рідного народу;
  • вільна тема.

 7. Вимоги до оформлення роботи:

Обсяг — до 4 сторінок друкованого тексту, шрифт Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5; усі поля — 2 см.

Подавати необхідно оригінальну, власну роботу.

Титульна сторінка роботи – додаток 1.

8. Роботи надсилати на елекронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  до 07.11.2021 року.

9. Нагородження переможців:

Усі учасники отримають дипломи та пам'ятні відзнаки. Для переможців Конкурсу передбачено спеціальні нагороди, почесні відзнаки, дипломи та можливість опублікувати творчі роботи в спеціальній збірці.


 Додаток 1

ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України

Робота учасника конкурсу творчих робіт «Україна в барвах слова» студента(учня)_група(клас), назва навчального закладу____________________

Тема______________________________________________________

Прізвище І.Б.__________________________________________________

Викладач(учитель)__________________________________________

 

Заліщики, 2021

: