Search

Організація плідної співпраці – звична справа для Заліщицького коледжу

Організація плідної співпраці – звична справа для Заліщицького коледжу


 На початку навчального року коледж радо приймав гостей із Полтавщини. Представники Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва НААН – Кір'ян Віктор Михайлович, к.с.-г.н., заступник директора з наукової роботи Устимівської дослідної станції та Богусловський Роман Львович, к.б.н., провідний науковий співробітник лабораторії інтродукції та зберігання генетичних ресурсів НЦГРРУ і представниця Інституту агроекології та природокористування НААН – Глущенко Людмила Анатоліївна, к.б.н., заступник директора з наукової роботи Дослідної станції лікарських рослин побували в стінах нашого славетного навчального закладу, на території дендропарку місцевого значення та відвідали колекційно-дослідне господарство. Не менш важливим об'єктом для фокусування уваги гостей було теплично-парникове господарство.

Сьогодні було підписано договір про стратегічне партнерство для організації співпраці. Так, поважними гостями було запропоновано ряд позицій в плані співпраці та розроблено проект програми, в якій братимуть активну участь Сопівник Л.Й., викладачка ботаніки та біології, Коропецький П.М., завідувач лабораторією рослинництва, Андрусик Р.В., Червоногріцька О.А., Андрусик П.Р., викладачі циклу агрономічних дисциплін, Романович Я.В., завідувач навчально-виробничим господарством коледжу та Гірчак Ю.Л., завідувач навчально-виробничої практики. Дана співпраця є надзвичайно актуальною для студентів спеціальності «Агрономія», адже вона буде передбачати отримання коледжем різного виду насіннєвого та посадкового матеріалу, за допомогою якого можна буде пізнати різноманітні сорти зернових, кормових та круп'яних культур, трав, багатьох видів екзотичних кущів та дерев. Не без інтересу будуть і студенти спеціальності «Екологія», адже в цьому напрямку також присутній прямий зв'язок. В ході проведення дослідів, партнери надаватимуть вказівки щодо вирощування та догляду за рослинами, будуть долучатись до проведення семінарів та стануть учасниками майбутніх науково-практичних конференцій, які проводитимуться в Заліщицькому коледжі.

Дирекція коледжу висловлює щиру подяку гостям за інтерес до нашого регіону та навчального закладу, за запропоновану ними співпрацю та надані пропозиції для розвитку колекційно-дослідних ділянок і дендропарку.


Завідувач навчально-виробничої практики, Ю.Л. Гірчак

: