Search

ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE

ЦИФРОВІ ІНСТРУМЕНТИ GOOGLE


Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна в період з 4 по 18 жовтня 2021 року організувало безоплатне навчання керівників та викладачів закладів вищої, фахової передвищої освіти, за онлайн-курсом "Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти", Викладачі ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України долучилися до проходження навчання за даним курсом для удосконалення професійної компетентності та підвищення кваліфікації.

 

Курс покликаний розширити можливості використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.

Формат курсу був побудований на живому спілкуванні з тренерами Академії цифрового розвитку, які протягом терміну навчання консультували і допомагали слухачам. Учасники отримували завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де було забезпечено ефективний зворотний зв'язок через супровід і консультації тренерів, організовано додаткову консультацію через відеоконференції в Google Meet.

 

Онлайн-курс містив п'ять модулів, кожен із яких складався із відеолекції, практичних завдань та підсумкового тесту 

Програма курсу включала: 

  • як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google;

  • які особливості та переваги Google Workspace for Education;

  • як працювати з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях: за допомогою комп'ютера і мобільного пристрою;

  • як створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу вищої освіти.

Особлива увага приділялася організації дистанційного навчання. Було опрацьовано такі додатки як: Gmail, Google Клас, Google Meet, Google Календар, Google Keep, Google Диск, Google Документи, Google Таблиці, App Sheet, Google Презентації, Google Форми, Google Jamboard, Google Мої карти, знайомство з програмою "Місцевих експертів", Google Сайти, Google Тренди, Google Академія, Google Групи, Google Сповіщення, Доповнення до об'єктів Google Диску, Google Chrome, Google Довідка, Google Центр безпеки, можливості Google Workspace.

 

Освітній процес за курсом організовувався у захищеній віртуальній кімнаті, забезпечувався методичний супровід, консультування, на період навчання надавався тимчасовий персональний обліковий запис в реальній системі для можливості ознайомлення з перевагами системи Google Workspace for Education.

 

 За підсумками курсу учасники отримали сертифікати про успішне завершення навчання за програмою "Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти", в кількості 30 годин (1 кредит ECTS).

 

Тренерам і організаторам велика подяка від викладачів ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України за проведення такого актуального для даного часу курсу.


Ольга Попіль, викладач коледжу

: