Search

Всеукраїнський диктант – в Заліщицькому коледжі

Всеукраїнський диктант – в Заліщицькому коледжі

9-го листопада в Україні відзначають День української мови та писемності. Зазвичай, в цей день у навчальних закладах проводять різноманітні заходи, присвячені темі писемності та грамотності,. Ще у 2000-му році було започатковано написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Тож уже не перший рік ця важлива акція збирає тисячі українців, які прагнуть продемонструвати любов та пошану до рідної мови.

Викладачі, студенти, працівники ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого також долучилися до написання радіодиктанту. Частина учасників цієї події виконували написання диктанту біля домашніх ПК, оскільки освітній процес проводиться в дистанційному режимі.

Цього року тема диктанту – «Слідом за пам'яттю». Читав його автор - письменник Юрій Андрухович. Згодом цей текст має стати початком його майбутньої книги.

Проведення подібних заходів дозволяє не лише перевірити знання рідної мови, а й відчути солідарність з усіма, хто шанує українську мову та розуміє важливість її розвитку і збагачення.

Ольга Юрійчук, викладачка української мови та літератури

: