Search

Ми, як скарб нетлінний, мову рідну мусимо нащадкам передать

Ми, як скарб нетлінний, мову  рідну 

мусимо нащадкам передать

Першим до нас приходить слово...З колисковою материнською піснею. Тихою казкою, доброю ласкою.

Світ - мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. За допомогою слова відкриваємо таємничість і складність майбутніх професій: агронома, бухгалтера, еколога, менеджера, економіста, фінансиста і ком'ютерного інженера.

Отже, словесність - початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою.

Багата і милозвучна наша рідна українська мова. Вона - одна із багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію.

10 листопада 2021 р. у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України» відбувся І етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика.

Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який переконаний: є мова - є держава, немає мови - немає держави. Метою цього мовного змагання є утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу.

Учасниками конкурсу стали 25 студентів першого та 28 другого курсів технологічного та економічного відділень.

За одностайним рішенням журі (Слободян О.П., Гойман В.І., Сагайдак І.П.) переможцями стали серед першокурсників: І місце – Гембатюк Єлизавета (14 група), ІІ місце – Андрусик Денис (12 група), ІІІ місце – Кастранець Мар`яна (15 група), Роман Христина (11 група).

Відповідно перше, друге місце серед другокурсників - Гоменюк Ганна (24 група), Вихрій Олеся  (25 група), а третє місце розділили –Висоцький Дмитро (22 група) та Угринюк Марія (21 група).

Переможці конкурсу представлятимуть наш навчальний заклад на обласному етапі конкурсу в м.Тернопіль.

Дякуємо викладачам, усім студентам –учасникам та батькам за плідну працю. І нехай у серці кожного із нас завжди живе любов до рідної мови, до державної мови нашої країни. Не зрадьмо ту землю, де жили наші предки, де живемо нині ми. Нехай повносило лунає рідне слово у кожній родині.

Ірина Сагайдак, викладач філологічних дисциплін

: