Search

Крок назад та..два кроки вперед

Крок назад та..два кроки вперед

Зустріч у форматі «круглого столу» відбулась в коледжі. В ній взяли участь деякі роботодавці нашого регіону, які нещодавно побували в навчальному закладі. Другою частиною цього візиту й стала зустріч роботодавців з майбутніми потенційними працівниками, а нині студентами випускних груп коледжу.

Відкрив засідання «круглого столу» Б.С.Павлюк, в.о.директора коледжу. Він відзначив, що дана зустріч – це можливість поспілкуватися, звернутися до гостей із запитаннями, отримати на них відповіді. Він просив гостей поділитися досвідом, доробками, розповісти про свої установи та організації, можливо поділитися деякими секретами у своїй професійній діяльності.

О.І.Холодило, викладач коледжу, голова циклової комісії обліково-фінансових та економіко-комерційних дисциплін, який виступив модератором засідання, ознайомив присутніх із визначенням «роботодавця» та представив прибулих на зустріч гостей. А згодом надав слово для виступу кожному з них.

М.М.Ливак, начальник фінансового управління Заліщицької міської ради, розкрила багатогранні напрями професійної діяльності фінансиста, який свого роду і бухгалтер, і і ревізор фінансів, аналітик і страховий агент, менеджер фінансів і контролю. Вона відзначила, щоб успішно працювати, майбутній спеціаліст повинен добре навчатися. А якісна освіта впливає на професійний ріст. Марія Михайлівна звернула увагу на те, що формування громад розширило можливості не тільки працевлаштування майбутніх фахівців, але й можливості проходження виробничої практики теперішніх студентів. Вона схвально відгукнулась про навчання в коледжі, яке дає базові знання і для майбутнього у вузах і в професійній діяльності. Вона закликала студентів до постійного підвищення своєї кваліфікації, постійного навчання протягом всього життя.

Д.В.Бурак,керівник компанії «Аргоком», говорячи про наявні вакансії, вказав на великі можливості працевлаштування випускників, які можуть працювати програмістами,системними адміністраторами, інженерами технічної підтримки, монтажниками кабельних мереж. Компанія зацікавлена в працівниках, які хочуть і можуть працювати.

М.І.Гнатишин, керівник Заліщицької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, закликав студентів наполегливо вчитися. Він зауважив, що багато роботодавців хочуть бачити працівників з вищою освітою, тому ніколи не потрібно зупинятись на досягнутому, і здобуті знання мають особливе значення для майбутнього працевлаштування. Великою є роль самоосвіти.

В.В.Гордаш, директор тепличного господарства «DF Агро», закликав майбутніх фахівців бути більш настирливими у майбутній професійній діяльності, любити свою професію. Він порадив наполегливо працювати. При цьому яскраво використав особистий приклад. Віктор Васильович особливо акцентував на тому, що все залежить від бажання чогось досягти. Інколи варто зробити крок назад, щоб згодом зробити два кроки вперед. Підкресливши, що в коледжі чудові викладачі, він закликав студентів допомогти самим собі, адже силоміць знання в голови ніхто не вкладе. І тільки велике бажання зробить з нинішніх студентів хороших спеціалістів. Бог кожному дав свій талант, потрібно навчитися його примножувати. Директор «DF Агро» запросив студентів на практику.

Т.І.Джумага, керівник Заліщицького відділення «Райффайзен банк Аваль», погодившись з думкою, що все залежить від здобувачів освіти, підкреслила важливість вміння здобувати знання, шукати інформацію. Важливим є постановка мети та послідовний шлях до її досягнення. Вона відзначила, що більшість нинішніх працівників відділення банку – це випускники Заліщицького коледжу, які, створивши дружний колектив, успішно виконують свої професійні обов'язки.

О.В.Дмитрів, головний бухгалтер відділу культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міської ради, колишня випускниця коледжу, відзначивши, що навчальний заклад дає знання, підкреслила, що вчитися потрібно постійно, адже сьогоднішній бухгалтер – це і товарознавець, і банкір, і юрист. Вона закликала любити свою роботу і вміти її виконувати.

М.Т.Михайлів, директор супермаркету «Теко», відзначила, що серед працівників торгового підприємства - багато випускників коледжу, які заслуговують на схвальні відгуки. Важливими рисами працівників вона назвала бажання працювати, чесність та порядність.

А.І.Сідоров, начальник відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Дністровський каньйон», згадав своє навчання в на той час технікумі, а згодом багаторічну викладацьку роботу, тепло відгукнувшись про роботу колег, підкресливши що в коледжі – надзвичайно потужний колектив, який дає ґрунтовні фахові знання. Він розповів про роботу НПП «Дністровський каньйон», переплітаючи свою розповідь поетичними рядками. Він розповів про посади в НПП, про деякі вакансії, відзначив роботу випускників коледжу-працівників парку. Аркадій Іванович висловив готовність «Дністровського каньйону» до прийому студентів на практику. В своєму виступі він наголосив на важливості вивчення іноземної мови, історії та ін.., адже будь-який предмет, що вивчається в навчальному закладі , неодмінно використовується в майбутній професійній діяльності.

Б.С.Павлюк, підводячи підсумки проведеної розмови, подякував гостям, які поділились своїм життєвим досвідом, своїми настановами, які будуть корисними для студентів. Він запросив учасників зустрічі частіше відвідувати коледж з теоретичними повідомленнями та практичними порадами.

Юрій Війтик

: